Χωρίς τέλος οι αναβολές στις δίκες για τα θύματα των τροχαίων

Χωρίς τέλος οι αναβολές στις δίκες για τα θύματα των τροχαίων

Η ελληνική Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά δείχνει πως έχει άλλες προτεραιότητες από την απόδοση δικαιοσύνης στις υποθέσεις των τροχαίων ατυχημάτων. Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», δύο ακόμα υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων αναβλήθηκαν ενώ είχαν οριστεί να εκδικαστούν στις 14 και 17 Μαΐου. Τη δικαίωση αναζητούν οι οικογένειες του 17χρονου Μάξιμου, του 18χρονου Μανώλη και του 20χρονου Γιώργου. Όλοι τους θύματα ανίδεων οδηγών το 2019 και το 2022. Η δε υπόθεση του Γιώργου Κολιοκώτση από την Άρτα πήρε αναβολή για 4η φορά, αφού μπήκε 14η στο πινάκιο του δικαστηρίου. Δεν εκδικάστηκε «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου». Κλαυσίγελο προκαλεί η νέα δικάσιμος, η οποία ορίστηκε στις 19 Νοεμβρίου 2024: 5 χρόνια και 5 μήνες μετά τον θάνατό του. Από την ημέρα που ο μεθυσμένος οδηγός έκοψε το νήμα της ζωής του 20χρονου έχουν περάσει 1778 μέρες…

Αντίστοιχα η υπόθεση του Μάξιμου Πανέρα και του Μανώλη Λαγκουβάρδου ορίστηκε 40η στο πινάκιο από τις συνολικά 44 υποθέσεις! Οι δυο μαθητές του ΕΠΑΛ έχασαν τη ζωή τους στις 25/1/2022. Ήταν επιβάτες σε ΙΧ, με οδηγό χωρίς άδεια οδήγησης, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω σε γέφυρα χωρίς προστατευτικές μπάρες. Το αυτοκίνητο έπεσε κάτω απ τη γέφυρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δυο παιδιών. Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» ο οδηγός του ΙΧ και δυο στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω ορίστηκε δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»:

«Για τα θύματα των τροχαίων δεν υπάρχει τόπος, αλλά ούτε και χρόνος.

Η Δικαιοσύνη έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Έχουμε ζαλιστεί από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, για την μη δυνατότητα χορήγησης αναβολών (πέραν της μίας) και για άλλα πολλά.

Είναι προφανές πως ΔΕΝ ισχύουν.

Και είναι προφανές πως υπάρχει οδηγία από τα ανώτατα πολιτικά και δικαστικά κλιμάκια η εκδίκαση υποθέσεων τροχαίων εγκλημάτων με θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό όχι μόνον να μην εκδικάζονται κατά προτεραιότητα αλλά να εκδικάζονται όσο το δυνατόν πιο αργά.

Αυτό που συνέβη χθες στην Άρτα και στην Κώ, συνέβη προχθές στα Χανιά και στα Γιάννινα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο. Συμβαίνει παντού.

Δεν είναι σύμπτωση.

Όχι η Ζωή των θυμάτων αλλά η ελευθερία και το ευ ζην των δραστών που συνεχίζουν απρόσκοπτα τη ζωή τους ενώ πάντα βρίσκονται στο τιμόνι είναι τελικά η απόλυτη αξία».

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση Κόκκαλη σε Αυγενάκη για την παραίτηση Χαρουτουνιάν: «Μονόδρομος για τον υπουργό οι εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις»

Απάντηση Αυγενάκη στην αποκάλυψη Documento: «Ο Χαρουτουνιάν εκφράζει προσωπικές πικρίες» – Κουβέντα για την ουσία των καταγγελιών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter