Χουντικής σύλληψης απόφαση του υπουργείου Παιδείας: «Διώξτε τους διευθυντές που απεργούν»

Χουντικής σύλληψης απόφαση του υπουργείου Παιδείας: «Διώξτε τους διευθυντές που απεργούν»

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους εκπαιδευτικούς ένα έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς  Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, με το οποίο τους καλεί να αντικαταστήσουν διευθυντές σχολείων, που συνεπείς με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ συμμετέχουν στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Το υπουργείο Παιδείας έχει πολλές φορές προσπαθήσει να κάμψει το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και να επιβάλλει μια διαδικασία που είναι διάτρητη.

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελία για μεθοδεύσεις στην επιλογή διευθυντών σε σχολεία από την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Μετά τα δικαστήρια που δεν έκαμψαν τους εκπαιδευτικούς, τώρα οι απειλές αλλάζουν στόχο και κατευθύνονται στους διευθυντές των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Γ.Γ Γιάννη Κατσαρού απειλεί με παύση διευθυντές σχολείων οι οποίοι αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή, με τη στάση τους, παρακωλύουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Χαρακτηρίζοντας έκνομη συμπεριφορά τη συμμετοχή σε νόμιμη απεργία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει έντονα την εποχή της Χούντας όπου (και) οι διευθυντές σχολείων άλλαζαν με ένα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δεν υπάρχει στη Μεταπολίτευση προηγούμενο τέτοιου αυταρχισμού στον χώρο της Παιδείας.

Τι αναφέρει η πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Παιδείας:

«Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα: Στις διατάξεις του άρθρου 56, παρ. 8 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136) ορίζεται ότι: «8. Αν στέλεχος εκπαίδευσης αρνείται να υποβληθεί στη διαδικασία αξιολόγησης, είτε ως αξιολογητής είτε ως αξιολογούμενος, σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής, ή την παρακωλύει με την εν γένει στάση του, πλέον των αναφερομένων στις παρ. 4 έως και 7, αντικαθίσταται, σύμφωνα με την περ. α’ της παρ. 6 του αρ. 60 (1) …».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι ανωτέρω διατάξεις για την αντικατάσταση των Διευθυντών/ντριων – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων, οι οποίοι/ες αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή/και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ή, εν γένει, με τη στάση τους παρακωλύουν τη διαδικασία της αξιολόγησης του ως άνω νόμου. Στην περίπτωση αυτή: α) εκδίδεται πράξη από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης και β) η θέση πληρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 11 και 12 του άρ. 41 του ν. 4823/2021.»

Το έγγραφο

Πρώτες αντιδράσεις εκπαιδευτικών

Στον χώρο των εκπαδευτικών επικρατεί θυμός. Σημειώνουν μάλιστα ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τη συνάντηση των ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, και το τελευταίο επιλέγει τον αυταρχισμό, τις απειλές και τις διώξεις των “αντιφρονούντων” Διευθυντών/ντριών σχολείων. Είναι σαφής η επιλογή της μετωπικής αντιπαράθεσης που επιλέγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προς την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία σίγουρα δε θα μείνει αναπάντητη από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Έκκληση του Δήμου Αθηναίων

Άγιοι Ανάργυροι: Προφυλακιστέος ο 39χρονος γυναικοκτόνος – Ζητά ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter