Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Το φτωχότερο των τελευταίων ετών – Η ακρίβεια συνθλίβει τα νοικοκυριά (Video)

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Το φτωχότερο των τελευταίων ετών – Η ακρίβεια συνθλίβει τα νοικοκυριά (Video)

Καλπάζει ανεξέλεγκτη η ακρίβεια καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων. Οι πολίτες, που βλέπουν το οικογενειακό εισόδημα να ψαλιδίζεται από τις πρώτες ημέρες του μήνα,αναζητούν προσφορές για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν από το «τσουνάμι» αυξήσεων, καθώς η αγοραστική δύναμη τους καταποντίζεται.

Δείτε επίσης: Ακρίβεια: «Τρώνε» τα έτοιμα οι Έλληνες, ο πλούσιος βορράς αποταμιεύει

Οι πρώτες εκτιμήσεις, παρά την προσπάθεια των καταστημάτων να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές, φαίνεται πως οι καταναλωτές θα πληρώσουν περίπου 10% περισσότερα χρήματα το φετινό τραπέζι, εν συγκρίσει με το περσινό, κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ακριβότερο τραπέζι των τελευταίων ετών.

Ταυτόχρονα, προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι για μία ακόμα φορά με μέτρα τύπου «Καλάθι των Χριστουγέννων» που δεν αποτελούν ουσιαστική αντιμετώπιση της φτωχοποίησης των πολιτών.

Και στο φόντο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πόσο όμως τελικά θα κοστίσει το τραπέζι των γιορτών; «Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή κατά την οποία δεν καταναλώνεται μόνο γαλοπούλα, αλλά πολλά είδη κρέατος όπως γουρούνι, μοσχάρι, αρνί, γουρουνάκι μικρό γάλακτος», επισήμανε ο Γραμματέας Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη.

Όπως τόνισε, η τιμή για το χοιρινό είναι από 4,99 μέχρι 6 ευρώ το κιλό, στο αρνί από 7,99 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι χωρίς κόκαλο στα 9,80 ευρώ το κιλό.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι: «Αφενός δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κάποιος στη γαλοπούλα και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακόμα για τις τιμές για τις γαλοπούλες, η περσινή τιμή ήταν 9 ευρώ το κιλό».

«Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι τιμές. Τώρα, αν μας ανεβάσουν τις τιμές προφανώς μέσα στα Χριστούγεννα θα ανέβουν», σημείωσε.

«Οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές στη Βαρβάκειο, εδώ είναι μια αγορά η οποία πουλάει φτηνά», είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

 

Εκτιμήσεις για αύξηση 10%

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Alpha ένα πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα με συνοδευτικά κρασί και γλυκά που κόστιζε 150 ευρώ την περσινή χρονιά, φέτος θα στοιχίσει στους περίπου 165 ευρώ.
Ωστόσο, οι ανατιμήσεις δεν διαπιστώνονται μόνο στα τρόφιμα καθώς έχουν επεκταθεί και στα εποχιακά είδη: τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Διαβάστε επίσης:  Σαρώνει η ακρίβεια: «Αγοράζω χτυπημένα φρούτα γιατί είναι πιο φτηνά»

Υποδιοικητής ΤτΕ σε γραμμή Μητσοτάκη: Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει – Λύση η αύξηση των μισθών (Ηχητικό)

Eurostat: Στον πάτο της ΕΕ και στην υποκειμενική φτώχεια οι Έλληνες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter