Χωρίς παιδιά η αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία

Χωρίς παιδιά η αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία

Ανατροπές και στους Ολυμπιακούς Αγώνες φέρνει ο κορονοϊός.

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, στις 19 του μηνός, αλλά και η άφιξη της στο Τόκιο, την επόμενη ημέρα, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων το προσεχές καλοκαίρι, θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία παιδιών, για προληπτικούς λόγους, λόγω της απειλής του κορωνοϊού (Covid-19), όπως σχετικά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, Γιοσίρο Μόρι. 

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος μάλιστα τόνισε πως δεν τίθεται θέμα αναβολής της διοργάνωσης.

«Κανονικά Οι Τελετές Αφής Και Παράδοσης Της Φλόγας»

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι Τελετές Αφής, (12 Μαρτίου), Παράδοσης, (19 Μαρτίου) της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020», καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά.», αναφέρει σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της ΕΟΕ, σχετικά με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αποφασίστηκε, ότι ανάλογα με τις εξελίξεις, την προσεχή Δευτέρα 9/3, θα οριστικοποιηθούν οι ημέρες και ώρες παραλαβής του μειωμένου αριθμού των διαπιστεύσεων (δεν αφορά τα ΜΜΕ)».

Οι αμφιβολίες για τη διεξαγωγή τους

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά ότι προορισμός της φλόγας θα είναι η Ιαπωνία. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ντικ Πάουντ ήταν ο πρώτος ο οποίος τόλμησε να αγγίξει τον ασιατικό ελέφαντα που στέκει στη μέση του δωματίου.

«Εάν η ΔΟΕ θεωρήσει αδύνατη τη διεξαγωγή των Αγώνων στο Τόκιο, πάμε για ματαίωση» τόνισε ο 77χρονος Πάουντ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σκέψεις αναβολής ή μετάθεσης σε τρίτη χώρα. «Πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατη η μεταχρονολόγηση μιας ολυμπιάδας» συμπλήρωσε. «Ούτε υπάρχουν πόλεις με τέτοια υποδομή ώστε να μπορούν να αναλάβουν τέτοιο εγχείρημα με ελάχιστο χρονικό περιθώριο». Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter