Ξυπνάει κλαίγοντας από εφιάλτες ο 11χρονος θύμα αστυνομικής βίας – Τι λέει ο πατέρας του στο documentonews.gr

Ξυπνάει κλαίγοντας από εφιάλτες ο 11χρονος θύμα αστυνομικής βίας – Τι λέει ο πατέρας του στο documentonews.gr

Για την κατάσταση του παιδιού του, που βλέπει εφιάλτες, κλαίει και πονάει, αλλά και τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. γενικότερα απέναντι στους Ρομά, μίλησε στο documentonews.gr ο Χρήστος Βαγγελόπουλος, πατέρας του 11χρονου που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο Ζεφύρι και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, αναμένοντας τις απαντήσεις της μαγνητικής τομογραφίας. 

«Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Η κατάστασή του τώρα είναι περίεργη, πονάει το σαγόνι του δεν μπορεί να μιλήσει, πονάει ο αυχένας του γιατί από το χτύπημα έφυγε το κεφάλι του πολύ πίσω. Σηκώνεται τα βράδια και κλαίει, έχει εφιάλτες δεν μπορεί να κοιμηθεί. Τα βλέπει όλα περίεργα. Έχουν ανησυχήσει όλοι, οι δάσκαλοι του από το σχολείο και τα ιδιαιτέρα, ο προπονητής του από την πυγμαχία, όλοι μας έχουν πάρει τηλέφωνο. Το πρωί πήγα να τον δω και τον πήρα να πάμε μια βόλτα στο πάρκο, εκείνη την ώρα πέρασε η Δίας και μου είπε τρομαγμένος ότι θέλει να φύγουμε γιατί πέρασαν οι αστυνομικοί. Νόμιζε ότι ήταν οι ίδιοι. Τους βλέπει όλους ίδιους».

Ο κ. Βαγγελόπουλος κάνει λόγο για παγιωμένη κατάσταση και επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο από την ΕΛ.ΑΣ., κάτι που χαρακτηρίζει και την επίθεση προς τον ανήλικο γιο του, αφού όπως περιέγραψε το περιστατικό, η κουβέντα του άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. με το που είδε τον 11χρονο ήταν «Ε γύφτο που πας», με το παιδί να απαντάει δίνοντας και το όνομά του στον αστυνομικό, εισπράττοντας μία γροθιά στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Νέο επεισόδιο με νταήδες της ΕΛΑΣ: Αστυνομικοί ΔΙΑΣ χαστούκισαν 11χρονο Ρομά και τον έστειλαν στο Παίδων! (Video)

«Εμείς βλέπουμε πολλά τέτοια περιστατικά εδώ η συμπεριφορά της ΕΛΑΣ όταν βλέπουν Ρομά είναι απερίγραπτη. Αυτό που έγινε δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε ανήλικο. Εδώ στο Ζεφύρι γίνεται πολύ συχνά. Έχουν ξαναχτυπήσει παιδιά πολλές φορές, αλλά οι άνθρωποι φοβούνται και δεν το καταγγέλλουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου Ευτυχώς που υπήρχε το βίντεο και μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες», τόνισε ο κ. Βαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι για τους ανθρώπους που δεν ζουν σε σπίτι όπως αυτός και η οικογένειά του, αλλά στον καταυλισμό, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

«Σε έναν απλό έλεγχο χτυπάνε και βρίζουν τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή είναι Ρομά. Στον καταυλισμό είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους και τους χτυπάνε όλους».

Διαβάστε επίσης: Σε διαθεσιμότητα οι νταήδες αστυνομικοί που χτύπησαν 11χρονο Ρομά (Video)

Θέλοντας να επισημάνει τη διαφορετική αντιμετώπιση ως προς του Ρομά, ο κ. Βαγγελόπουλος έφερε ένα παράδειγμα το οποίο συμβαίνει συχνά:

«Αν βρουν για παράδειγμα, ένα παιδί 15-16 χρονών έχει πάρει -παράνομα βέβαια- το αυτοκίνητο του μπαμπά του και οδηγεί, αντί να το πάνε στο τμήμα και να ειδοποιήσουν τους δικούς του, το σπάνε στο ξύλο και το αφήνουν να φύγει».

Τέλος ο κ. Βαγγελόπουλος σημείωσε πως, «όπως σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν και καλοί και κακοί, έτσι υπάρχουν και καλοί και κακοί Ρομά, και καλοί και κακοί αστυνομικοί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter