Υπάρχει κράτος; – Οκτώ μήνες μετά παίρνουν δείγμα εδάφους από τα Τέμπη!

Υπάρχει κράτος; – Οκτώ μήνες μετά παίρνουν δείγμα εδάφους από τα Τέμπη!

Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις δέκα μέρες κοσκινίζεις. Όχι η κατάσταση δεν μπορεί να προσφερθεί για αστεία αλλά η αλήθεια είναι πως στο ελληνικό κράτος -όπως γενικά αναφέρεται- όλα λειτουργούν σε ρυθμό χελώνας. Και λογικό είναι να αναρωτιέται κανείς αν απλά «φταίει η γραφειοκρατία».

Έκπληξη και απορία από το γεγονός πως οκτώ μήνες μετά από το έγκλημα των Τεμπών (28/2/23) οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν λάβει αξιόπιστες απαντήσεις για τους λόγους που προκλήθηκε η έκρηξη.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν «πραξικοπηματική λειτουργία» από την πλευρά των αρμόδιων και εμπλεκομένων υπηρεσιών ενώ κατέθεσαν υπομνήματα αναφορικά με τις ευθύνες των υπαιτίων.

Ενδεικτικό της κωλυσιεργίας των διαδικασιών είναι ότι σήμερα πήγαν να λάβουν δείγματα από το έδαφος οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα. Με καθυστέρηση δηλαδή σχεδόν οκτώ μηνών και με στόχο να απαντηθεί το ερώτημα «τι μετέφερε η αμαξοστοιχία»!

Όπως αναφέρεται, οι ειδικοί θα πάνε στο σημείο όπου βρίσκονται τα κουφάρια της αμαξοστοιχίας και ότι έχει απομείνει από τα βαγόνια προκειμένου κι εκεί να γίνει ανάλογη δειγματοληψία.

Σημειώνεται πως ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκλεκτός της κυβέρνησης Κώστας Αγοραστός λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα είχε ισοπεδώσει με μηχανήματα το χώρο. Οι συγγενείς των θυμάτων σημείωναν στη σχετική εξώδικη δήλωση:

«ουσιαστικά αποτελεί ομολογία, που επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας, ότι εν γνώσει σας και απολύτως παράνομα απεκδυθήκατε την θεσμική ιδιότητα σας και από ύπατος εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταβληθήκατε σε εντολοδόχο του έργου της απροσχημάτιστης συγκάλυψης, με την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων και των ιχνών στο χώρο του μαζικού εγκλήματος, όπως ακριβώς σας παρήγγειλε η φαύλη κυβερνητική εξουσία και επί της ουσίας ο ίδιος του Πρωθυπουργός ως πρωταίτιος της δολοφονίας των αγαπημένων μας».

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter