ΥΠΕΞ για Τουρκία: Δε δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΥΠΕΞ για Τουρκία: Δε δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

«Η Τουρκία δε δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς πως η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

Δείτε επίσης: Προκλητικό το τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ αντέδρασε έντονα στη χθεσινή δήλωση του Νίκου Δένδια που κατηγόρησε την Τουρκία ότι «σπρώχνει απελπισμένους ανθρώπους, ως υπό μορφή υβριδικού πολέμου» στα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter