ΥΠΕΞ: Σύγκρουση Γεραπετρίτη – Παπαδοπούλου – Πώς ο υπουργός διέκοψε σύσκεψη για επιλογή προξένων

ΥΠΕΞ: Σύγκρουση Γεραπετρίτη – Παπαδοπούλου – Πώς ο υπουργός διέκοψε σύσκεψη για επιλογή προξένων

«Μάτι βγάζουν» πλέον τα προβλήματα δυσλειτουργίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με τις συγκρούσεις της πολιτικής ηγεσίας να παρεμβάλλονται κα να εκτροχιάζουν ακόμη και τυπικές λειτουργίες, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού.

Σε δύσκολη και αρκετά… περίεργη θέση βρέθηκαν την Παρασκευή υψηλόβαθμοι διπλωμάτες στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει το crisismonitor.gr όταν εν τω μέσω σύσκεψης για την επιλογή και μεταθέσεις προξένων αναγκάστηκαν να διακόψουν μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Δείτε επίσης – Γεραπετρίτης για μνημόνια με Β. Μακεδονία: «Θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο» – Δούρου: «Βάζετε το κόμμα πάνω από την πατρίδα»

Τη σύσκεψη, για τις τοποθετήσεις των προξένων που διέκοψε ο υπουργός Εξωτερικών είχε διοργανώσει το γραφείο της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, χωρίς όμως να ενημερώσει το γραφείο του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι δρομολούνται εξελίξεις εν τη απουσία του.

Αν και οι συγκρούσεις της πολιτικής ηγεσίας στα υπουργεία και ιδιαίτερα στο Εξωτερικών δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο, η δημόσια εκδήλωσή τους σε αποφασιστικές διαδικασίες στέλνει αντιφατικά μηνύματα και τείνει να αποσταθεροποιεί δομές. Η συγκεκριμένη μάλιστα διαδικασία της τοποθέτησης προξένων είναι κρίσιμη, τόσο για τις προαγωγές, όσο και για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καίριες θέσεις και θα “τρέξουν” τις εκλογικές διαδικασίες στις επικείμενες Ευρωεκλογές, όπου θα επιτραπεί η επιστολική ψήφος.

Μάλιστα, η σύγκρουση έρχεται λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα mail της Άννας Μισέλ Ασημακοπουλου, για τα οποία καταγγέλλεται η παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η χρήση της βάσης δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Μπορεί σε πρώτη ανάλυση να μην προκύπτει σύνδεση των δύο υποθέσεων, σε μια πιο προσεκτική ματιά όμως είναι σαφές ότι ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ θα είναι συγκοινωνούντα δοχεία στη διαδικασία των Ευρωεκλογών, κι Πρόξενοι που θα επιλεγούν θα έχουν ενδεχομένως ρόλο και λόγο για ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter