Γεραπετρίτης για μνημόνια με Β. Μακεδονία: «Θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο» – Δούρου: «Βάζετε το κόμμα πάνω από την πατρίδα»

Γεραπετρίτης για μνημόνια με Β. Μακεδονία: «Θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο» – Δούρου: «Βάζετε το κόμμα πάνω από την πατρίδα»

«Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος από την ελληνική πολιτεία», ήταν η γενικόλογη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της Ρένας Δούρου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε ευθέως τον Γιώργο Γεραπετρίτη «τι περιμένετε;» σε σχέση με την πολυετή αναμονή κύρωσης των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη γειτονική χώρα, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, υπονόμευση της θέσης της χώρας μας έναντι της Τουρκίας και ενίσχυση των ακραίων φωνών.

«Σας καλώ έστω και τώρα, πριν να είναι αργά, να σεβαστείτε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να σταματήσετε να βάζετε το κόμμα της ΝΔ πάνω από την πατρίδα» ανέφερε η κ. Δούρου, ψέγοντας την πλειοψηφία για «πατριδοκάπηλη στάση» που σκοπό έχει την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Β. Μακεδονίας και της πιστής τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία «δεσμεύει την ελληνική πολιτεία και τη Βουλή».

Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «οι σχέσεις μας με τη Βόρεια Μακεδονία έχουν αναπτυχθεί πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη γείτονα αναφορικά με τη μη τήρηση συμφωνηθέντων για την αλλαγή στα ταξιδιωτικά έγγραφα και τις πινακίδες.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο – Ο ρόλος και τα πρόσωπα που θα το αποτελούν

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα ενόψει Ευρωεκλογών

Σίσυφος εναντίον Γκιωνάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη

«Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου – Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο» λέει η απόφαση του Συνεδρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter