Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιάννης Σαρμάς – Αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιάννης Σαρμάς – Αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς μετέβη στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο, για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

H ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Παράλληλα, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διορισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς

Ο σημερινός πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου γεννήθηκε το 1957 στην Κω και είναι πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1987 έως το 1993. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο θήτευσε από το 1993, όντας πρόεδρος από το 2019.

Έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ έχει διδάξει και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter