Υποδείξεις Σαμαρά στο Μητσοτάκη με φόντο την αυριανή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την «κηδεμονία» Μητσοτάκη από το Σαμαρά ,λένε οι δύσπιστες νεοδημοκρατικές γλώσσες πως επισφράγισε η σημερινή συνάντηση των δύο -πρώην και νυν- Προέδρων στο γραφείο του πρώτου στην Πειραιώς. Ενώ επιβεβαιώνει και τις εσωκομματικές αντιθέσεις που προκάλεσε η συμφωνία του eurogroup.

Η συνάντηση,-πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος Σαμαρά- μια μόλις μέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του eurogroup και με γνωστές τις πληροφορίες ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν την επιθυμεί, ενισχύουν την εικόνα του ‘λύνω και δένω’ στο κόμμα που θέλει να επιβάλλει ο πρώην Πρωθυπουργός. 

Πολλοί σαμαρικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η ΝΔ οφείλει να εμμείνει στην κάθετη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και ότι αποδεχόμενος τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν να ‘νομιμοποιεί’ τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντ. Σαμαράς την τελευταία περίοδο έχει αναπτύξει έντονη εσωκομματική δραστηριότητα και έχει πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ. Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην Πρωθυπουργός επιδιώκει να αποτυπώσει την παρέμβασή του στην ηγεσία της ΝΔ. Το Γενάρη, αμέσως μετά την επιστροφή του Κ. Μητσοτάκη από το Βερολίνο και τις επαφές που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ με Μέρκελ και Σόιμπλε , ο Αντ. Σαμαράς είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ, στο γραφείο στη Βουλή, υποσημειώνοντας τότε : Συναντιόμαστε συχνά, εσείς δεν το ξέρετε.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αντ. Σαμαράς επισκέπτεται το γραφείο του Προέδρου της ΝΔ, στην Πειραιώς.