Υποκρισία Μητσοτάκη στο Πέραμα: «Η ακρίβεια δαγκώνει»

Υποκρισία Μητσοτάκη στο Πέραμα: «Η ακρίβεια δαγκώνει»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε μια άλλη χώρα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, σε περιοδεία στο… μακρινό από το Μαξίμου Πέραμα, και μιλώντας με πολίτες άρχισε τα επικοινωνιακά της… κατανόησης.

Είναι φανερό ότι όσο η ακρίβεια θα αδειάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τόσο πιο φιλολαϊκός θα εμφανίζεται -στα λόγια- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την προστασία των ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Αφιλοκερδώς…

Μιλώντας σε πολίτες είπε μεταξύ άλλων ότι «όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς». Κοροϊδία. Οι πραγματικοί μισθοί στην πρώτη τετραετία του βρέθηκαν σε αρνητική τροχιά καθώς τους διέλυσε ο πληθωρισμός και μάλιστα αυτός στα τρόφιμα που πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΟΣΑ γκρεμίζει το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Μείωση 7,4% του πραγματικού μισθού το 2022

Ταυτόχρονα, την ώρα που στην αγορά υπάρχει ζήτηση για εργατικά χέρια, αντί να ανεβάσει τον κατώτατο μισθό ώστε να ανέβουν συνολικά οι μισθοί (πάνω στον νόμο ζήτησης και προσφοράς του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου), ο «φιλεργατικός» Μητσοτάκης τσακώνεται με την ακροδεξιά του για την αναγνώριση των μεταναστών στα τρία χρόνια, πράγμα που έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν και γίνεται τώρα αναγκαστικά

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους μετανάστες για να προσφέρει φθηνή εργασία

Ταυτόχρονα ο «φιλεργατικός» Μητσοτάκης έχει αποδυναμώσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και έχει επιβάλει δεκάδες αντεργατικούς νόμους και διατάξεις.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος γιατί η ανεργία έπεσε κάτω από το 10% και τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή «όταν σημαντικά ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τις οικονομικές της επιδόσεις αλλά όλα αυτά πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της ποιότητας ζωής όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Το μόνο εισόδημα που σίγουρα αυξάνεται είναι αυτό των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που πήραν αύξηση ρεκόρ!

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση: Αυξάνουν τον μισθό εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ενώ δίνουν «ψίχουλα» στους υγειονομικούς

Εδώ είναι το «ζουμί» της πολιτικής Μητσοτάκη. Οι οικονομικές επιδόσεις που αναφέρει αφορούν εταιρείες, όχι τους εργαζόμενους, όχι τον λαό. Χειροκροτεί τα υπερκέρδη, τα οποία φορολογεί με το ελάχιστο 5% στα μερίσματα, την ώρα που παίρνει από τον πιο φτωχό πολίτη 9% από φόρο εισοδήματος και πολλαπλάσια από τους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ.

Ο πρωθυπουργός έχει… κατανόηση. «Δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια «δαγκώνει» ειδικά στο σούπερ μάρκετ αλλά πρέπει να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους με διαρκείς ελέγχους ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κοροϊδία. Αν ήθελε να ελέγξει την ακρίβεια θα έλεγχε τα υπερκέρδη, πρώτα από όλα στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα επειδή αυτά τα υπερκέρδη οδηγούν σχεδόν όλα τα άλλα προϊόντα σε ανατιμήσεις. Ο πληθωρισμός της απληστίας (Greedflation) είναι εδώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει… φανάρι.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ: Οριστικό «διαζύγιο» από το Δημόσιο – Ανεξέλεγκτα golden boys και υπερκέρδη

Δήλωση Αυγέρη

Σε δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρας Αυγέρη, αναφέρονται τα εξής: «Δαγκώνει η ακρίβεια, είπε ο πρωθυπουργός! Αλήθεια, ποιος ψήφισε προχθές τον προϋπολογισμό της ακρίβειας που δαγκώνει; Ποιος εκτρέφει με τις πολιτικές του το τέρας της αισχροκέρδειας που δαγκώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Ποιος τρέφει το τέρας της διαφθοράς, που καταβροχθίζει το δημόσιο χρήμα; Ποιος αφανίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ την ίδια ώρα υπουργοί του διαφημίζουν αλυσίδες σούπερ μάρκετ; Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, σχεδόν 5 χρόνια τώρα;

Μόνο ως κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών και βαριά προσβολή της νοημοσύνης τους μπορεί να εκληφθεί η αναφορά του πρωθυπουργού. Πλέον, η αλαζονεία της κυβέρνησης είναι και επικίνδυνη και απροκάλυπτη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter