Ύποπτος για παθητική δωροδοκία με τη βούλα της Δικαιοσύνης ο Ανδρέας Λοβέρδος (Έγγραφο)

Ύποπτος για παθητική δωροδοκία με τη βούλα της Δικαιοσύνης ο Ανδρέας Λοβέρδος (Έγγραφο)

Για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας θεωρείται ύποπτος από την αρμόδια Εισαγγελία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή, ο Αν. Λοβέρδος κρίνεται ύποπτος για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας κατά του Δημοσίου με όφελος που έτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιοπου υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζητά από τη Βουλή να χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας για τη λήψη εξηγήσεων. Τουτέστιν, η εν λόγω Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ προκειμένου να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για να παράσχει τις ανάλογες εξηγήσεις.

Συναινεί στην άρση της ασυλίας του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η πρώτη αντίδραση του ελεγχόμενου πρώην υπουργού μετά και την τελευταία εξέλιξη θα είναι η διοργάνωση συνέντευξης Τύπου προκειμένου να εκφράσει τη θέση του και να δώσει σχετικές απαντήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να συναινέσει στην άρση της ασυλίας του κατά την σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Διαβάστε ακόμη: Τελική ευθεία: Στη Βουλή η δικογραφία του #Novartis_Gate

Διαβάστε επίσης: FBI: Οι κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν- Δικογραφία #Novartis_Gate για Λοβέρδο

Διαβάστε επίσης: #Novartis_Gate: Κλήσεις και σε μη πολιτικά πρόσωπα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter