Υπόθεση Λιγνάδη: Τα νέα στοιχεία για τον βιασμό στην Επίδαυρο

Υπόθεση Λιγνάδη: Τα νέα στοιχεία για τον βιασμό στην Επίδαυρο

Νέα δεδομένα στο θρίλερ του βιασμού στην Επίδαυρο το 2015 προκύπτουν από την πλέον πρόσφατη κατάθεση του Αιγύπτιου Σ.Σ. ενώπιον της Ανακρίτριας.

O Aιγύπτιος, που είχε καταγγείλει τον πρώην διευθυντή του Εθνικού, έδωσε νέα ημερομηνία και στοιχεία για ό,τι έγινε σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου (που κατονόμασε), το 2015.

Ο 24χρονος, σήμερα, καταγγέλλων προσήλθε το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου ενώπιον της Ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση και ανασκεύασε ένα μέρος των στοιχείων που είχε εισφέρει στις προηγούμενες καταθέσεις του για τον βιασμό που φέρεται να υπέστη από το ∆ημήτρη Λιγνάδη πριν από έξι χρόνια.

Κατάθεση

Στην κατάθεσή που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο 24χρονος, σήμερα, Αιγύπτιος επεσήμανε ότι η φερόμενη ως σεξουαλική κακοποίηση από τον Λιγνάδη δεν έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2015 αλλά την 26η Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Προς επίρρωσιν των όσων ισχυρίζεται ανέφερε και το όνομα του φίλου του Τ.Μ. με τον οποίο φέρεται να ταξίδεψε (μαζί και με τον ∆ημήτρη Λιγνάδη) στην Επίδαυρο.

Παράλληλα, εγχείρισε στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα που περιλαμβάνει αντίγραφο από μια συνομιλία της 24ης Ιουλίου στην εφαρμογή Μessenger, στην οποία ο μάρτυρας Τ.Μ. τον ρωτούσε εάν θα πήγαιναν μαζί στο σπίτι του ∆ημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μεταβούν από εκεί και οι τρεις στην Επίδαυρο.

«Ο ίδιος μου θύμισε την ημερομηνία και το έψαξα μετά στο κινητό μου και το βρήκα. Ο ίδιος θυμόταν πάρα πολλά από την Επίδαυρο, τα οποία εγώ τα είχα διαγράψει από τη μνήμη μου.

∆υστυχώς εγώ, έκανα αρχικά λάθος στην ημερομηνία που δήλωσα σε εσάς για τις 9 και στη συνέχεια για τις 8 Αυγούστου, λόγω της φωτογραφίας που είχα «ανεβάσει» στο Instagram με τη θέα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Τη φωτογραφία αυτή τη «ανέβασα» στις 9 Αυγούστου στο Instagram, ωστόσο η φωτογραφία αυτή δεν τραβήχτηκε 9 ή 8 Αυγούστου του 2015, αλλά το τριήμερο εκείνο που είχαμε πάει στην Επίδαυρο», εξήγησε ο Σ.Σ. στη νέα του κατάθεση.

Σε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού, γιατί δεν ανέβασε τη φωτογραφία ταυτόχρονα με τη λήψη της, εκείνος απάντησε ότι δεν ήθελε να συσχετιστεί η φωτογραφία με τον Λιγνάδη, καθώς ήξερε, είπε, ότι ο ηθοποιός ήθελε να αποφύγει τη δημόσια εμφάνισή και τη λήψη φωτογραφιών μαζί του!

Διαβάστε επίσης: Ο Λιγνάδης και τα «μυστήρια» σε ξενοδοχεία της Επιδαύρου

Η αποκάλυψη της σουίτας

Μάλιστα, το φερόμενο ως «θύμα» κατονόμασε το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμειναν τα δυο ανήλικα αγόρια μαζί με τον Λιγνάδη. Στη συμπληρωματική του κατάθεσή ο Αιγύπτιος ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ήταν γνωστός του ηθοποιού, ενώ περιέγραψε στην ανακρίτρια την ακριβή εικόνα της σουίτας, εγχειρίζοντας φωτογραφίες οι οποίες φέρονται να ανταποκρίνονται στις περιγραφές του. «Είναι το (σ.σ. αναφέρει το όνομα του ξενοδοχείου) που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στο λόφο της Επιδαύρου. Το θυμήθηκα ψάχνοντας στο Ίντερνετ. Είδα φωτογραφίες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και της συγκεκριμένης σουίτας, τις οποίες σας έχω εγχειρίσει. Από τις φωτογραφίες αυτές, σε συνδυασμό με αυτή που είχα τραβήξει εγώ τότε, και με εικόνες που ανακάλεσα στη μνήμη μου, το αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποιες λεπτομέρειες από το δωμάτιο. Το δωμάτιό μας ήταν ένα από αυτά τα ψηλότερα πάνω στο λόφο, ήταν σαν διώροφη οικία και θυμάμαι ότι είχε πέργκολα στη βεράντα, η οποία ήταν μεγάλη. Θυμάμαι επίσης χαρακτηριστικά ότι επικρατούσε και το πέτρινο στοιχείο», ανέφερε, ενώ προσέθεσε ότι το δωμάτιο που έμειναν είχε σχετικά παλιά έπιπλα, ενώ τα έπιπλα της βεράντας και το γυάλινο τραπέζι είχαν σιδερένιο σκελετό.

Ναύπλιο

Στη νέα του κατάθεση, ο Σ.Σ. είπε ότι το αυτοκίνητο του Λιγνάδη ήταν σκούρο μπλε κάμπριο, μάρκας Citroen, αντί για κόκκινο που είχε πει αρχικά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν είχε καμία άλλη σεξουαλική επαφή με τον Λιγνάδη πλην του βιασμού. «Θυμάμαι επίσης ότι η παράσταση, την οποία είδαμε στις 25 Ιουλίου 2015, ημέρα Σάββατο, τη νύχτα εκείνη του βιασμού σε βάρος μου, ερμηνευόταν από Ιάπωνες ηθοποιούς. Και θυμάμαι ακόμα ότι είχε έναν προτζέκτορα όπου προβαλλόταν η μετάφραση στα ελληνικά», περιέγραψε ο Σ.Σ., και πρόσθεσε ότι παρακολούθησαν την παράσταση «το πολύ μισή ώρα».

Ο 24χρονος, σήμερα, φερόμενος ως θύμα του Λιγνάδη, φέρεται να συνέθεσε στο μυαλό του την πλήρη αλληλουχία των όσων συνέβησαν πριν από τον βιασμό του. Όπως είπε, μετα την παράσταση μαζί με τον Τ. και τον Λιγνάδη «πήγαμε στο Ναύπλιο και οι τρεις. Εκεί, καθίσαμε σε εστιατόριο, μετά φάγαμε παγωτό, κάναμε βόλτα, μας έδειξε ο Λιγνάδης το σημείο που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Μετά τη βόλτα μας, γυρίσαμε με αυτοκίνητο στην Επίδαυρο και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Εκεί καθίσαμε όλοι μαζί στη βεράντα, όπου ο Λιγνάδης έπινε τζιν, έπειτα από κάποια ώρα, εγώ μπήκα μέσα στο δωμάτιο για να κοιμηθώ λόγω κούρασης. Έπειτα από όλα αυτά έγινε το περιστατικό του βιασμού ενώ είχα αποκοιμηθεί, όπως αναλυτικά έχω καταθέσει ενώπιόν σας».

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζεται, ότι ο γνωστός σκηνοθέτης με αίτημά του στη δικαστική λειτουργό έχει ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τα δύο φερόμενα ως θύματά του, αλλά και τη διενέργεια αυτοψίας, προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Νέα θύματα και μάρτυρες

Αυτή την εβδομάδα ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να καταθέσουν και νέοι μάρτυρες, οι οποίοι φέρονται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις από μέρους του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκτός από τους επτά-οκτώ μάρτυρες, όμως, αναμένεται να καταθέσουν και δύο νέα θύματα, τα οποία φέρονται να βιάστηκαν από τον ηθοποιό το 2015-2016, ενώ ήταν 17 ετών.

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter