Υπόθεση Ασημακοπούλου: Αμηχανία Μαξίμου για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Αμηχανία Μαξίμου για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Έντονη αμηχανία επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά με τα μηνύματα που έστειλε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού, λίγη ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση για την πλατφόρμα από το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της οποίας οι απόδημοι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε αποστάσεις από την κ. Ασημακοπούλου, αναφέροντας ότι «καταρχάς να πούμε ότι είχαμε απάντηση από τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιο Μπαλέρμπα, σύμφωνα με την οποία λέει ο κ. Μπαλέρμπας: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, e-mails δηλαδή, εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, άρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, σύμφωνα και με αυτή την ανακοίνωση. Από εκεί και πέρα, διετάχθη σχετική έρευνα από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών ή των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ασχέτως αν είμαστε στον ίδιο χώρο, στο ίδιο κόμμα. Εγώ, λοιπόν, ως κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σας μεταφέρω την απάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό για το οποίο είναι υποχρεωμένος ν’ απαντήσει ένας κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Δηλαδή για το τι έκανε η Κυβέρνηση. Η κυρία Ασημακοπούλου, ως ευρωβουλευτής, έχει δώσει τις δικές της απαντήσεις. Από κει και πέρα, η κάθε υπόθεση στην οποία υπάρχουν καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων δεν ελέγχεται από την Κυβέρνηση, αλίμονο, ελέγχεται από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, εν προκειμένω την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: «Ομοβροντία» κατά Κεραμέως – Ασημακοπούλου για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Το… δέντρο της Ασημακοπούλου και ο εφιάλτης των εκλογικών καταλόγων των αποδήμων

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα e-mail σε απόδημους

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter