Υπόθεση Hayate: Εκτός ελέγχου ο Ευαγγελάτος με τη δικηγόρο του youtuber – Την έκοψε στον αέρα (Video)

Υπόθεση Hayate: Εκτός ελέγχου ο Ευαγγελάτος με τη δικηγόρο του youtuber – Την έκοψε στον αέρα (Video)

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου με τη δικηγόρο του 35χρονου youtuber, ο οποίος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην προσπάθεια της η δικηγόρς να υπερασπιστεί τον Hayate κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι για να αναδείξει το θέμα χρησιμοποιεί μεθόδους «διαμόρφωσης της κοινής γνώμης».

Αυτή η τοποθέτηση έκανε έξω φρενών τον παρουσιαστή της εκπομπής που επαναλάμβανε πως είναι απάνθρωπο να κακοποιούμε ΑΜΕΑ.

Το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ όταν η συνήγορος του κατηγορούμενου επισήμανε πως ο πελάτης της είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης σε αυτή την υπόθεση ζητώντας του αποδείξεις ότι όντως τα πρόσωπα που απεικονίζονται στα βίντεο είναι ΑΜΕΑ με τον Ευαγγελάτο να της φωνάζει «χρειάζεται και λίγη ανθρωπιά».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 35χρονος youtuber τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Η σύλληψη έγινε στην οικία του 35χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη γνωστός youtuber για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία σε live μετάδοση

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Σοκάρουν οι κραυγές πανικού μπροστά στο φλεγόμενο ΙΧ – «Ο πατέρας μου πού είναι;» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter