Υπόθεση τριών παιδιών στην Πάτρα: «Προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε τη Τζωρτζίνα» λέει ο γιατρός που την κούραρε

Υπόθεση τριών παιδιών στην Πάτρα: «Προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε τη Τζωρτζίνα» λέει ο γιατρός που την κούραρε
Κατάθεση στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν κατά τη νοσηλεία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών βρέθηκε στις 11 ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την ενιάχρονη όταν εκείνη είχε ήδη διαγνωσθεί με εγκεφαλοπάθεια, συνεπεία καρδιακής ανακοπής που είχε υποστεί στις 11 Απριλίου του 2021.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τα παιδιά, ειδικά για την Τζωρτζίνα, με τη διάσωση στο νοσοκομείο, μετά παλέψαμε και προσπαθήσαμε να την θωρακίσουμε με τον απινιδωτή και τον βηματοδότη, είμαι στη διάθεσή της ανακρίτριας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης ήταν και ο που πρώτος κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο γιατρός είχε κληθεί να καταθέσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και είχε δώσει ό,τι στοιχεία είχε στα χέρια του Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας κάτι το οποίο είχε ζητηθεί να κάνει η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαβάστε επίσης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης – Καταθέτει ο διευθυντής του Νοσοκομείου Πατρών που κούραρε την Τζωρτζίνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter