Υποβρύχιο Titan: Στις 14:08 τελειώνει το οξυγόνο, λιγοστεύουν οι ελπίδες – Οι τελευταίες εξελίξεις (Video)

Υποβρύχιο Titan: Στις 14:08 τελειώνει το οξυγόνο, λιγοστεύουν οι ελπίδες – Οι τελευταίες εξελίξεις (Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη ημέρα η κολοσσιαία επιχείρηση εντοπισμού του βαθυσκάφους Titan στα βάθη του Ατλαντικού και διάσωσης των επιβαινόντων. Οι αμερικανικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς δεν έχουν βρεθεί ίχνη του υποβρυχίου που καταδύθηκε με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού και όσο περνά η ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες. Τα αποθέματα οξυγόνου εντός του υποβρυχίου αρκούν πλέον για μερικές ώρες, μέχρι τις 14:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών.

Διαβάστε επίσης: Υποβρύχιο Titan: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια – Για λίγες ώρες αρκεί το οξυγόνο

Η αμερικανική ακτοφυλακή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους ήχους που καταγράφηκαν το προηγούμενο εικοσιτετράωρο και αναπτέρωσαν προσωρινά τις ελπίδες για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους.  «Ξέρουμε από ποια περιοχή προέρχονται οι ήχοι, αλλά όχι τι ήχοι είναι ακριβώς. Ακόμη ψάχνουμε το υποβρύχιο. Ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει, αλλά δεν έχουν βγάλει ακριβή συμπεράσματα. Υπάρχουν πολλά δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

«Είδαμε ένα αντικείμενο, δεν ήταν αυτό που ψάχναμε. Είχαν ακουστεί χθες διάφοροι ήχοι, αλλά βγήκαν κάποια βιαστικά συμπεράσματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε. Δεν ξέρουμε τι ήχοι είναι και το ψάχνουμε ακόμη. Ακούστηκαν και σήμερα, απ’ ό,τι ενημερώθηκα», σημειώθηκε επίσης.

Την Τετάρτη οι έρευνες της ακτοφυλακής επεκτάθηκαν και παρά το γεγονός πως δεν βγήκε κάποιο συμπέρασμα για τους ήχους που καταγράφηκαν από το βυθό, τα σόναρ από το καναδικό αεροσκάφος P-3 αναλύονται από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε σχετικά:

Αυτοί είναι οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan – Πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας (Photos)

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για την τύχη του υποβρυχίου Titan – Οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες (Photos)

Στο πεδίο των ερευνών σπεύδει ένα γαλλικό μη επανδρωμένο ρομπότ (Victor 6000) το οποίο θα καταδυθεί σε βάθος 6.000 μέτρων, με στόχο την απελευθέρωση του βαθυσκάφους, σε περίπτωση που έχει παγιδευτεί σε κάποιο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο ρομπότ ελέγχεται εξ αποστάσεως από ερευνητικό σκάφος μέσω ενός καλωδίου μήκους έως και 8 χιλιομέτρων. Περιγράφεται ως «συσκευή-ναυαρχίδα για υποβρύχιες επιχειρήσεις», ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε βάθη έως 6.000 μέτρα.

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία Ντέιβιντ Μαρκέτ, ανέφερε στο CNN τις εκτιμήσεις του σχετικά με τις συνθήκες που πιθανόν επικρατούν εντός του βαθυσκάφους. Ο Μαρκέτ εκτιμά ότι οι επιβάτες είναι πεινασμένοι και διψασμένοι. «Εάν είναι ακόμα ζωντανοί, τότε οι συνθήκες μόνο άνετες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Σίγουρα θα κρυώνουν, διότι η θερμοκρασία στον βυθό βρίσκεται σε σημείο υπό του μηδενός. Πιθανότατα θα υπάρχει πάγος σε ορισμένα μέρη του υποβρυχίου. Σίγουρα θα προσπαθούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Το διαθέσιμο οξυγόνο στερεύει και εισπνέουν διοξείδιο του άνθρακα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το βαθυσκάφος έχει μειωμένη ικανότητα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα το οποίο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ναυτία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter