Υποβρύχιο Titan: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια – Για λίγες ώρες αρκεί το οξυγόνο

Υποβρύχιο Titan: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια – Για λίγες ώρες αρκεί το οξυγόνο

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται για τις ζωές των επιβαινόντων του βαθυσκάφους Titan, την ώρα που το οξυγόνο εκτιμάται ότι τελειώνει σε λιγότερο από 15 ώρες.

Ο επικεφαλής της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ, επιβεβαίωσε τους ήχους που ακούστηκαν στον βυθό, κατά την αναζήτηση του υποβρυχίου που είχε μεταβεί στο ναυάγιο του Τιτανικού για έρευνες, όμως απέρριψε τις πληροφορίες πως προέρχονται σίγουρα από το υποβρύχιο.

«Δεν ξέρουμε τι είναι», δήλωσε συγκεκριμένα για τους θορύβους ο Φρέντερικ σύμφωνα με το CNN. Είπε ότι ο ειδικός εξοπλισμό μετατοπίστηκε για να αναζητηθεί από πού προέρχονται οι ήχοι, ενώ τα δεδομένα από το καναδικό αεροσκάφος που εντόπισε πρώτο τους θορύβους μοιράστηκαν με εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Ξέρουμε από ποια περιοχή προέρχονται οι ήχοι, αλλά όχι τι ήχοι είναι ακριβώς. Ακόμη ψάχνουμε το υποβρύχιο. Ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει, αλλά δεν έχουν βγάλει ακριβή συμπεράσματα. Υπάρχουν πολλά δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, ενώ σε ερώτηση για το οξυγόνο και πόσο μπορεί να έχουν ακόμη, δεν έδωσε σαφή απάντηση. «Το οξυγόνο και το πόσο έχουν ακόμη είναι πολύ σημαντικό. Ακόμη το ψάχνουμε. Οι δύτες μας είναι στα 4.000 μέτρα» απάντησε χωρίς να δώσει χρονικό όριο.

Στην Ακτοφυλακή εμφανίζονται βέβαιοι ότι ψάχνουν στην σωστή κατεύθυνση για το αγνοούμενο βαθυσκάφος με τα πέντε μέλη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων, πέραν του Διευθύνοντος Συμβούλου της OceanGate, Στόκτον Ρας, αποτελείται από τους ακόλουθους: Χάμις Χάρντινγκ, Διευθύνων Σύμβουλο της Action Aviation στο Ντουμπάι, τον Γάλλο Εξερευνητή Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο οποίος ειδικεύεται στις καταδύσεις και στην οδήγηση υποβρυχίων σκαφών, και τον Σεχζάντα Νταβούντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του Πακιστάν, με τον γιο του Σουλεμάν.

Πηγή: CNN Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan – Πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας (Photos)

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για την τύχη του υποβρυχίου Titan – Οι ζάμπλουτοι επιβαίνοντες (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter