Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής αρχιφύλακας για την κιτς φιέστα στην Ακρόπολη

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής αρχιφύλακας για την κιτς φιέστα στην Ακρόπολη

Η μετάθεση ευθυνών του ΥΠΠΟ στους εργαζόμενους της φύλαξης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το συμβάν. 

Κάποιος έπρεπε να πληρώσει τα σπασμένα και να πάρει την ευθύνη για τους μασκαρεμένους  με χλαμύδες, χιτώνες, ασπίδες και περικεφαλαίες, οι οποίοι ανέβηκαν παράνομα στον Ιερό Βράχο για να διασκεδάσουν Ινδούς VIP επιχειρηματίες. Όχι φυσικά οι υψηλά ιστάμενοι, οι οποίοι φαίνεται να νίπτουν τας χείρας τους για το περιστατικό και να ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, την παραίτηση του αρχαιοφύλακα από την επομένη του περιστατικού.

Όπως επιβεβαίωσε στο Documento το γραφείο τύπου του ΥΠΠΟ, παραιτήθηκε από τη θέση του ο αναπληρωτής αρχαιοφύλακας της Ακρόπολης, ο οποίος είχε βάρδια το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου, όταν οι μασκαρεμένοι ηθοποιοί εισήλθαν στο μνημείο συνοδεύοντας τους επιχειρηματίες. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς αρχαιοφύλακας, παρά την εμπειρία του, δεν εμπόδισε την είσοδο των επισκεπτών φοβούμενος μη τυχόν και διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας…

Εν τω μεταξύ, η ΕΔΕ την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ είναι σε εξέλιξη, εφόσον δεν επιτρέπεται να εισέρχεται κανείς με στολές στην Ακρόπολη, ενώ δε λείπουν τα πυρά εναντίον όσων πάνε να φορτώσουν το συμβάν στις πλάτες των αρχαιοφυλάκων από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ο οποίος ζητά να ελεγχθεί άμεσα το υλικό από τις βιντεοκάμερες που υπάρχουν στο μνημείο.

Φυσικά, από το χορό των αντεγκλήσεων δεν λείπει και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) μέσω του Προέδρου Γιάννη Τσακοπιάκου, τον οποίο οι πληροφορίες έφεραν από την πρώτη στιγμή να είναι παρών στο περιστατικό το απόγευμα του Σαββάτου, επομένως να γνωρίζει την είσοδο στο χώρο των συγκεκριμένων επισκεπτών. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του (30/4) βρισκόταν πράγματι πάνω στο μνημείο εκείνη την μέρα και ώρα, πλην όμως, όπως ισχυρίζεται, για άλλους λόγους. Συγκεκριμένα, για να είναι στο πλευρό των εργαζομένων μια «κρίσιμη» μέρα με κρουαζιέρες, όπως κάνει πολλές φορές στο πλαίσιο των καθηκόντων του, όπως λέει.

Μας έκανε εντύπωση, πάντως, ότι ο κ. Τσακοπιάκος ήταν στο μνημείο μέχρι τις 7.30 μμ, όταν εισήλθαν οι επιχειρηματίες μαζί με τους «διασκεδαστές» τους, αφού είναι μάλλον απίθανο οι επισκέπτες της κρουαζιέρας να έφτασαν στο μνημείο αργά το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τον ΟΛΠ, ένα ήταν όλο κι όλο το κρουαζιερόπλοιο εκείνης της ημέρας μέχρι πολύ νωρίτερα (το Celestial Journey) και όχι περισσότερα, όπως συμβαίνει συχνά.

Όσο για τον ισχυρισμό του ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιστατικό, αλλά αντιθέτως ζήτησε  να κατέβουν οι μασκαρεμένοι από τον Ιερό Βράχο, μας κάνει επίσης εντύπωση ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να καταγράψει το παράνομο συμβάν, όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

«Τσίρκο» με χλαμύδες και χιτώνες πάνω στην Ακρόπολη

Απολογούμενη στη Βουλή η Μενδώνη για τους «καρναβαλιστές» στην Ακρόπολη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter