Υπουργείο Πολιτισμού: Απειλές για επέμβαση ΜΑΤ στην κατάληψη – Τι καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες

Υπουργείο Πολιτισμού: Απειλές για επέμβαση ΜΑΤ στην κατάληψη – Τι καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το πρωί της Τετάρτης η συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν στο υπουργείο Πολιτισμού μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου και της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών, με αίτημα την απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος για τα πτυχία.

Διαβάστε σχετικά: Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού – Νέα 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία

Η κατάληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την οποία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με τους καλλιτέχνες να καταγγέλλουν απειλές από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για επέμβαση των ΜΑΤ, εάν δεν αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας.

Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι στέλεχος του υπουργικού γραφείου εμφανίστηκε με ψαλίδι και έκοψε το πανό που είχαν αναρτήσει οι καλλιτέχνες. Το πανό επανατοποθετήθηκε και οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter