Υπουργός του Νετανιάχου ζητά «συγγνώμη» από τον Μπάιντεν για προσβλητική ανάρτηση του γιου του

Υπουργός του Νετανιάχου ζητά «συγγνώμη» από τον Μπάιντεν για προσβλητική ανάρτηση του γιου του

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ζήτησε συγγνώμη, αφού ο γιος του χλεύασε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Σουβαέλ είναι γιος μου και τον αγαπώ, αλλά χθες το βράδυ έκανε ένα σοβαρό λάθος με ένα tweet το οποίο αποδοκιμάζω έντονα», έγραψε ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ με ανάρτησή στο Χ (πρώην twitter). «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος φίλος μας και ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι φίλος του Ισραήλ», συνέχισε.

Δεν υπάρχει χώρος για «υποτιμητικά» σχόλια, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο 18χρονος Σουβαέλ Μπεν Γκβιρ ανήρτησε χθες, Δευτέρα, το βράδυ μια φωτογραφία του 81χρονου Μπάιντεν, γράφοντας ότι είναι «σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό» για τη νόσο Αλτσχάιμερ «η οποία είναι η πιο συχνή αιτία νοητικού εκφυλισμού και άνοιας στους ηλικιωμένους».

Η ανάρτηση αργότερα διαγράφηκε και, όπως και ο πατέρας του, ο Σουβαέλ ζήτησε συγγνώμη με νέα ανάρτηση του από τους περίπου 2.800 ακόλουθους του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηλικία του προέδρου Μπάιντεν – ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη προεδρική θητεία – αποτελεί αντικείμενο χλευασμού.

Ο Μπεν Γκβιρ είναι ένας από τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ηγέτης του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, ο ακροδεξιός υπουργός είναι γνωστός για τις ακραίες και χλευαστικές δηλώσεις που κάνει συχνά.

Πρόσφατα επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι η υποστήριξή της για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας ωφελεί τη Χαμάς.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ακροδεξιός υπουργός είπε ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να χωνέψει το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν είναι πλέον ένα ακόμη αστέρι της αμερικανικής σημαίας», έπειτα από αναφορές του Αμερικανού προέδρου για «πολύ ακραία μέλη» της ισραηλινής κυβέρνησης που αποτελούν «μέρος του προβλήματος» του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ παραμένουν παραδοσιακά ο βασικός διπλωματικός και στρατιωτικός σύμμαχος του Ισραήλ, που τους τελευταίους μήνες πολεμά στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Επιλεκτικές αμβλώσεις στην Αλβανία με θύματα χιλιάδες «ανεπιθύμητα» κορίτσια 

Εφιάλτης για Μητσοτάκη το ψήφισμα – «κόλαφος» για το Κράτος Δικαίου – Μάχη παρασκηνίου για να μην περάσει (Έγγραφο)

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο – Οι πρώτες πληροφορίες

Κάρολος: Ο καρκίνος «διαγνώστηκε εγκαίρως» – Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν επιδεινωθεί η υγεία του

Στους δρόμους και οι Ισπανοί αγρότες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter