Κάρολος: Ο καρκίνος «διαγνώστηκε εγκαίρως» – Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν επιδεινωθεί η υγεία του

Κάρολος: Ο καρκίνος «διαγνώστηκε εγκαίρως» – Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν επιδεινωθεί η υγεία του

Σοκαρισμένη είναι η Βρετανία μετά την ανακοίνωση του παλατιού ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο. Δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει ο 75χρονος, ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι δεν βρίσκεται στον προστάτη, για τον οποίο υποβλήθηκε πρόσφατα σε θεραπεία. Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν πάντως, πως τόσο ο ίδιος όσο και οι γιατροί του, είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το Μπάκινγχαμ, η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της θεραπείας του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη πάθηση του προστάτη. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ωστόσο, ο Κάρολος γνώριζε για την κατάστασή του από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Ο Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, αλλά αποχωρεί από τις «δημόσιες» εμφανίσεις του, είπε το παλάτι.

Επιστρέφει στο Λονδίνο ο Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος ενημέρωσε τηλεφωνικά τους στενούς συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος θα επιστρέψει αεροπορικώς από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα περάσουν σημαντικό χρόνο μαζί εδώ και 18 μήνες, με τους παρατηρητές να αναρωτιούνται αν το γεγονός μπορεί να προμηνύει τη βελτίωση των σχέσεών τους.

Σούνακ: Ευτυχώς εντοπίστηκε εγκαίρως

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έστειλε τις καλύτερες ευχές του στον Βασιλιά Κάρολο, λέγοντας ότι η τακτική επαφή τους θα συνεχιστεί. «Η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί φυσιολογικά και θα διαχειριζόμαστε τα πάντα», σημείωσε ο Σούνακ.

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος όπως όλοι», δήλωσε μιλώντας στο BBC Radio 5 Live. «Όλες μας οι σκέψεις είναι μαζί του και την οικογένειά του. Ευτυχώς, η πρόγνωση έγινε εγκαίρως», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες, αλλά και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους στον κόσμο που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Τι θα συμβεί εάν επιδεινωθεί η υγεία του

Οι άγραφοι – σε μεγάλο βαθμό – κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου, προβλέπουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που επιδεινωθεί η υγεία του βασιλιά. Ετσι, εάν ο Κάρολος χρειαστεί να απομακρυνθεί περισσότερο από τα βασιλικά του καθήκοντα, μπορεί να ορίσει «συμβούλους του κράτους» για να τον αντικαταστήσουν προσωρινά.

Αυτοί θα ήταν η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, και οι επόμενοι τέσσερις ενήλικες στη σειρά της διαδοχής: οι γιοι του, Γουίλιαμ και Χάρι, ο αδελφός Άντριου και η μεγαλύτερη κόρη του Άντριου, Βεατρίκη, σύμφωνα με το Politico.

Διαβάστε επίσης: Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη ΒρετανίαΒρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Ακυρώνει τις υποχρεώσεις του

Κέιτ Μίντλετον: Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter