Ζακ Κωστόπουλος: «Πέθανε αποκλειστικά εξαιτίας των κακώσεων» κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Με τις καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου βρέθηκε και ο Νίκος Καλογρηάς, ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, που όπως και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, πραγματοποίησαν τη νεκροτομή στο σώμα του θύματος.

Όπως δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Καλογρηάς διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το ισχαιμικό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο του 33χρονου συνδέεται αποκλειστικά με κακώσεις στο κεφάλι του σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση είτε με παθολογικά αίτια ή τοξικολογικά αίτια είτε με την κατάσταση του ήπατος και ξεκαθαρίζοντας ότι το θύμα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιάς.

Διαβάστε επίσης: Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η φωνή μας δυναμώνει για τη δικαίωση του/της Ζακ/Zackie Oh

Μέχρι στιγμής η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αστυνομικών και των δύο δραστών, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, στους οποίους προστέθηκαν άλλοι δύο δικηγόροι, συνέχισαν την προσπάθεια να μετατρέψουν τη δίκη για το θάνατο του Ζακ σε δίκη του ίδιου του ακτιβιστή επιμένοντας να προσκομιστεί ο ιατρικός του φάκελος για υποτιθέμενα ιατρικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Κύμα συμπαράστασης στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου: «Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αντέξεις»

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη κατάθεσης κανενός ιατρικού φακέλου και ότι η ιατριδικαστική εξέταση είναι συγκεκριμένη καταρρίπτοντας το αφήγημα της υπερασπιστικής γραμμής. Χαρακτηριστικό το σχόλιο της μία εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας, Αννυς Παπαρρούσου, ότι «δε θα γίνει το θύμα θύτης» και ότι δεν γίνεται να πέθανε τυχαία στα πόδια των αστυνομικών.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε νηπιαγωγός, μέλος φιλοζωικής εταιρείας, που είχε δώσει ένα σκυλάκι στον 33χρονο. Η ίδια κατέθεσε ότι ανησυχούσε λέγοντας ότι η κατανάλωση μπύρας σε συνδυασμό με την αντιρετροϊκή αγωγή μπορεί να προκαλούσε προβλήματα στον Ζακ, ο οποίος τον Αύγουστο, πριν το θάνατό του, είχε επισκεφτεί το Λαϊκό νοσοκομείο με χαμηλό αιματοκρίτη. «Δεν είμαι γιατρός» είπε, κι εγώ έχω ταχυκαρδίες αλλά θεωρώ τον εαυτό μου υγιή.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων στις 26 Νοεμβρίου, στην ίδια αίθουσα, καθώς η έδρα είχε αρνηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση τη μεταφορά σε μεγαλύτερη υποστηρίζοντας ότι θα σήμαινε μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή.

Οι εξελίξεις της δίκης καταγράφονται αναλυτικά από το Παρατηρητήριο της δίκης και δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο facebook (ZackieOh Justice Watch), στο twitter (ZjusticeWatch) και στην ιστοσελίδα zackieohjustice.watch.

Πηγή: rosa.gr