Ζαπορίζια: Στα χέρια της Ρωσίας περνά το πυρηνικό εργοστάσιο

Ζαπορίζια: Στα χέρια της Ρωσίας περνά το πυρηνικό εργοστάσιο

Διάταγμα με το οποίο υποχρεώνει την ρωσική κυβέρνηση να θέσει υπό τον έλεγχο της τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και να υπαχθούν οι εγκαταστάσεις του στην «ρωσική ομοσπονδία» υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν, θα πρέπει να συσταθεί μια κρατική επιχείρηση με την επωνυμία NPP Zaporizhzhya («Πυρηνικός Σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας Ζαπαρόσκαγια») στην οποία θα κατοχυρωθεί το καθεστώς ιδιοκτησίας του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρηνικός σταθμός, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, με έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού αλλά λειτουργεί μέχρι τώρα με ουκρανικό προσωπικό με την «ομπρέλα» της Energoatom.

Οργή της Ουκρανίας

Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κιέβου με τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο να μην υπογράψουν κανένα έγγραφο με τους Ρώσους κατακτητές τους.

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια

Ζαπορίζια: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον πυρηνικό σταθμό – Έκκληση για εκκένωση των γύρω περιοχών από το Κίεβο

«Κόκκινος» συναγερμός για τη Ζαπορίζια – Φόβοι για πιθανό πυρηνικό ατύχημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter