Ζελένσκι από Φόρουμ Δελφών: «Μόλις έχουμε όπλα μπορούμε να “τσακίσουμε” τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν»

Ζελένσκι από Φόρουμ Δελφών: «Μόλις έχουμε όπλα μπορούμε να “τσακίσουμε” τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν»

«Ο Πούτιν πρέπει να χάσει το στοίχημα του τρόμου που προσπαθεί να σκορπίσει στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην έναρξη του 9ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια των εταίρων της χώρας του σε όπλα για να «σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν» και να κερδηθεί ο πόλεμος, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι τις προκλήσεις ενός απρόκλητου πολέμου. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εταίρων μας. Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και είναι ακόμη πιο δύσκολο να επανακαταλάβουμε τις ήδη κατεχόμενες περιοχές, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε ενότητα και τον κατάλληλο οπλισμό», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία δεν ζητάει πολλά» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.  «Μόλις έχουμε όπλα και συγκεκριμένα πολιτικά βήματα από τους εταίρους μας, θα σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν» υπογράμμισε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε πως η Ουκρανία ευγνωμονεί τους εταίρους της, «αλλά τα συστήματα που έχει δεν αρκούν «αν θέλουμε πραγματικά να επικρατήσουμε του Πούτιν, αν κανείς δεν θέλει να βάλει ο Πούτιν τον κόσμο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Για τον Πούτιν δεν υπάρχει Ουκρανία, δεν υπάρχει ουκρανικός λαός κι αυτό λέει ένα μόνο πράγμα, ότι θέλει να μας εξολοθρεύσει πλήρως» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι Ρώσοι «μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους και γι’ αυτό θα πρέπει να τους απομονώσουμε».

Επεσήμανε, δε, πως όλα όσα ζητάει η Ουκρανία «είναι απολύτως ρεαλιστικά και εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των εταίρων», τονίζοντας ότι ο παραπάνω «χρόνος στην υπόθεση του πολέμου στην Ουκρανία σημαίνει ανθρώπινες ζωές. Μπορούν να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές εάν δεν υπάρχει διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων» είπε, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι βοηθούν τη χώρα του και όλους όσοι επισκέπτονται την Ουκρανία και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τι διακυβεύεται στο πεδίο.

Τι είπε για τις επισκέψεις Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Παράλληλα, ο Ζελένσκι μίλησε και για τις επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως τόνισε «είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του τρόμου που προσπαθούν να σκορπίσουν οι Ρώσοι και πώς οι άνθρωποι της Ουκρανίας την αντιμετωπίζουν».

«Εάν δεν υπάρξει ενότητα και οι ηγέτες αρχίσουν να σκέφτονται πώς να παρακάμψουν τις κυρώσεις ή να επανεμπλέξουν τη Ρωσία σε οικονομικά πρότζεκτ που είχαν “παγώσει” εξαιτίας αυτού του πολέμου, εάν όλα αυτά συμβούν θα χάσουμε την ενότητα. Χωρίς ενότητα θα χάσουμε εδάφη, χωρίς θεμελιώδη στρατιωτική βοήθεια η Ουκρανία θα πάει προς τα πίσω. Τι σημαίνει να χάσουμε τον πόλεμο; Πρώτα απ’ όλα αυτό αφορά τους ίδιους τους ανθρώπους. Τα εδάφη δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά ποιος ζει σ’ αυτά; Οι άνθρωποι. Αν χάσεις εδάφη, χάνεις τους ανθρώπους και την κανονικότητα στη ζωή τους. Κι αν -προς Θεού- αρχίσουμε να οπισθοχωρούμε βήμα βήμα, θα χάσουμε ολόκληρο το κράτος».

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Το Κίεβο «θα χάσει τον πόλεμο» χωρίς την αμερικανική βοήθεια

Δύο Ρώσοι ολιγάρχες βγαίνουν από τη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων

Μελέτη: Τι θα συμβεί στη Γη όταν ο Ήλιος πεθάνει;

Ισπανία: Καταργεί την golden visa ο σοσιαλιστής Σάντσεθ για να παταχθεί η κερδοσκοπία στη στέγη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter