Ζελένσκι: Επιμένει ότι το πλήγμα στην Πολωνία είναι από ρωσικό πύραυλο

Ζελένσκι: Επιμένει ότι το πλήγμα στην Πολωνία είναι από ρωσικό πύραυλο

Συνεχίζει να επιμένει ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε σε πολωνικό χωρίο το βράδυ της Τρίτης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους ήταν ρωσικός και όχι ουκρανικός, όπως υποστήριξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε μια ταύτιση απόψεων με το Κρεμλίνο σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το Interfax Ukraine.

Παράλληλα, δήλωσε ότι πιστεύει πως η χθεσινή έκρηξη προκλήθηκε από ρωσικό πύραυλο, προσθέτοντας ότι βασίζει τα συμπεράσματά του σε αναφορές του ουκρανικού στρατού τις οποίες «δεν μπορεί παρά να εμπιστευθεί».

Ο Ζελένσκι θεωρεί πως θα έπρεπε ήδη να είχε επιτραπεί σε Ουκρανούς εμπειρογνώμονες να μεταβούν στον τόπο της έκρηξης. «Έχουμε δικαίωμα να είμαστε στην ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα; Βεβαίως», είπε.

Πάντως μέχρι στιγμής Βαρσοβία και Ουάσιγκτον δεν φαίνονται πρόθυμες να εμπλέξουν το Κίεβο στην έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας.

«Πυρά» Ουγγαρίας κατά Ζελένσκι

Στο μεταξύ, η στάση της ουκρανικής κυβέρνησης προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της ουγγρικής κυβέρνησης που σχολίασε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε «ένα κακό παράδειγμα».

«Σε μια τέτοια κατάσταση, οι παγκόσμιοι ηγέτες μιλούν υπεύθυνα», είπε σε δημοσιογράφους ο Γκέργκελι Γκιούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Αλλά «ο Ουκρανός πρόεδρος, κατηγορώντας αμέσως τους Ρώσους, έκανε λάθος, έδωσε ένα κακό παράδειγμα», πρόσθεσε, χαιρετίζοντας εν αντιθέσει την επιφυλακτική στάση που κράτησαν η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

Πηγή: Euronews, AFP

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ δίχως τέλος στην Πολωνία: Η ταύτιση ΗΠΑ-Ρωσίας και η… στάση της Ουκρανίας

Ζελένσκι: «Μήνυμα της Ρωσίας προς τη G20 το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter