Ζελένσκι: Το καταλαβαίνουμε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ – Πρέπει να γίνει αποδεκτό

Ζελένσκι: Το καταλαβαίνουμε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ – Πρέπει να γίνει αποδεκτό

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ» παραδέχεται ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) μέσω βιντεοσύνδεσης στο Λονδίνο το πρωί της Τρίτης, λέγοντας πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

«Το καταλαβαίνουμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Για χρόνια μας έλεγαν για υποτιθέμενες “ανοιχτές πόρτες”, αλλά ακούγαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να να γίνει δεκτό. Πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν… έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι τους κάλεσε να στηρίξουν περισσότερο τον αγώνα της χώρας, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί».

«Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» συμπλήρωσε.

 

Ο Ζελένσκι είπε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όλοι είμαστε οι στόχοι της Ρωσίας… βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», είπε. «Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης, συμφώνησε ότι είναι μια «στιγμή απελπισίας». Απαντώντας στον Ζελένσκι, είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος έστειλε μήνυμα μέσω facebook στους Ρώσους στρατιώτες.

«Ξέρουμε ποιος είσαι και σου προσφέρουμε αυτό. Εκ μέρους του ουκρανικού λαού, σου δίνουμε μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία να επιβιώσεις. Αν παραδοθείς θα σου συμπεριφερθούμε όπως πρέπει να συμπεριφέρονται στους ανθρώπους. Ως άνθρωπος, με σεβασμό. Όχι όπως σου συμπεριφέρθηκαν στον στρατό σου. Και όχι με τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο στρατός σου σε μας» αναφέρει στο μήνυμά του ο Ζελένσκι και συνεχίζει:

«Ακούμε τις συνομιλίες σας από υποκλοπές, ακούμε τι πραγματικά σκέφτεστε γι’ αυτόν τον παράλογο πόλεμο, γι’ αυτή την ατίμωση και για το κράτος σας. Τα τηλεφωνήματά σας στην οικογένειά σας. Τα ακούμε όλα. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ξέρουμε ποιοι είστε».

«Οι γενναίοι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα. Σύντομα ο αριθμός των ελικοπτέρων της Ρωσίας, που έχουν καταρριφθεί, θα φτάσει τις εκατοντάδες μονάδες. Έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροσκάφη. Εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες άλλες μονάδες εξοπλισμού. Σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περισσότερα στην Ουκρανία παρά σε δύο αιματηρούς και πολύχρονους πολέμους στην Τσετσενία» λέει μεταξύ άλλων στο τελευταίο του μήνυμα ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Ζελένσκι προς Ρώσους στρατιώτες: Ξέρουμε ποιοι είστε, σας δίνουμε μία ευκαιρία να επιβιώσετε αν παραδοθείτε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter