Ζητά και τα ρέστα ο «διπλοθεσίτης» της ΟΝΝΕΔ-Τον καλύπτει ο πρόεδρος ενώ ο Π. Μαρινάκης… κρύβεται

Ζητά και τα ρέστα ο «διπλοθεσίτης» της ΟΝΝΕΔ-Τον καλύπτει ο πρόεδρος ενώ ο Π. Μαρινάκης… κρύβεται

Αντί να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα για τη σημαντική καταγγελία του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας», Νίκου Σοφιανού, ο «διπλοθεσίτης» αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιάννης Φυτόπουλος, ζήτησε και τα ρέστα από το documentonews.grέχοντας παράλληλα την απόλυτη στήριξη του προέδρου της Οργάνωσης, Ορφέα Γεωργίου. Παράλληλα, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον γραμματέα της ΝΔ και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος κρύφτηκε πίσω από τη (μη) απάντηση του πρώην συνεργάτη του, Γ. Φυτόπουλου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Σοφιανός κατήγγειλε πως ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών προσλήφθηκε -μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ- σε θέση οικονομικού υπεύθυνου του δήμου Αθηναίων, με μία εκ των υποψηφίων για την ίδια θέση να έχει καταθέσει ήδη καταγγελία.

«Φέραμε την καταγγελία μιας υποψήφιας για τις θέσεις 102 και 107, την οποία απορρίψατε με δίλεπτη συνέντευξη, παρά το βαρύ βιογραφικό της» είπε εισαγωγικά ο επικεφαλής της παράταξης της ήσσονος αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Ποιον προσλάβατε στη θέση 102; Τον κ. Ιωάννη Φυτόπουλο, ο οποίος είχε και μια εμπειρία σαν βοηθός λογιστή. Όμως, όταν τον προσλάβατε ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών και τον προσλάβατε σαν οικονομικό υπεύθυνο στον δήμο Αθηναίων με το υποέργο “δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών”».

«Δυο δουλειές ο κ. Φυτόπουλος!»

Εν συνεχεία, ο Ν. Σοφιανός σχολίασε: «Δυο δουλειές ο κ. Φυτόπουλος!». Και εξήγησε: «Ποια είναι η πολιτική του ιδιότητα; Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τα “γαλάζια” golden boys, τα οποία δεν μπορούν να ζήσουν με έναν μισθό. Θέλουν δύο μισθούς. Και αυτό το κάνατε με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, δίνοντας διπλή δουλειά ενώ πιθανόν η Επιτροπή το ήξερε -μπορεί και να μην το ήξερε, κακώς όμως- και φυσικά μαθαίνουμε ότι ο κ. Φυτόπουλος ήταν και συνεργάτης του γραμματέα της ΝΔ, κ. Μαρινάκη. Αυτούς βολεύετε. Τα δικά σας παιδιά, τα golden boys της ΟΝΝΕΔ, τα οποία για να ζήσουν θέλουν δύο μισθούς. Θέλουν 4.000 και 5.000 ευρώ και πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά, τα οποία δεν είναι δικά σας παιδιά».

«Σωστά»

Σε πρώτο χρόνο, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Οργάνωσης, κ. Γεωργίου, ο οποίος με επιμονή προσπαθούσε να μας παραπέμψει στον κ. Φυτόπουλο χωρίς να υποστεί τη βάσανο των δημοσιογραφικών ερωτημάτων. Το μόνο ερώτημα που δέχτηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν αν τον καλύπτει η απάντηση του Γ. Φυτόπουλου. «Εσάς σας καλύπτει η απάντησή του, σωστά;» ρωτήσαμε και απάντησε: «Σωστά».

Έκλεισε το τηλέφωνο

Στη συνέχεια καλέσαμε τον Γ. Φυτόπουλο, ο οποίος ήταν προετοιμασμένος για το τηλεφώνημα. «Κατά πρώτον, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο» ανέφερε χωρίς να έχει τεθεί σχετικό ερώτημα και τη στιγμή που το documentonews.gr δεν άφησε ούτε υπόνοια επ΄ αυτού όταν ανέδειξε την καταγγελία Σοφιανού.

«Δεύτερον», συνέχισε, «εργάζομαι εκεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας, με μπλοκάκι. Τρίτον και πιο σημαντικό, γιατί με έχετε βγάλει στα μανταλάκια και γι΄ αυτό, όταν υπέγραψα (σ.σ. για τη θέση που αφορά τον δήμο Αθηναίων), δεν ήμουν καν αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Αυτά είχα να σας πω…».

Το μόνο που προλάβαμε να ψελλίσουμε πριν ο κ. Φυτόπουλος σπεύσει να κλείσει το τηλέφωνο, ήταν το ερώτημα: «Και όταν γίνατε αντιπρόεδρος, γιατί δεν παραιτηθήκατε;».

«Κρύφτηκε» ο Μαρινάκης

Μετά την άρνηση του κ. Φυτόπουλο να απαντήσει έστω σε ένα δημοσιογραφικό ερώτημα, απευθυνθήκαμε μέσω sms στον γραμματέα της ΝΔ. Ο Π. Μαρινάκης αντέτεινε πως λάβαμε σχετικές απαντήσεις από τον πρώην συνεργάτη του και νυν αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Τον ενημερώσαμε πως ούτε ο κ. Γεωργίου, ούτε ο κ. Φυτόπουλος δέχθηκαν ουσιαστικά να απαντήσουν στα ερωτήματα, εκφράζοντάς του την πεποίθησή ότι εκείνος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα του δημοσιογραφικού ελέγχου. Απ΄ ό,τι φάνηκε, όμως, κάναμε λάθος, αφού ο κ. Μαρινάκης επέλεξε να μη δώσει καμία απάντηση για τον πρώην συνεργάτη του. Άλλωστε, και η μη απάντηση στην πολιτική αποτελεί απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις τους ας πάρουν τον χρόνο τους και όταν δεήσουν ας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

1. Είναι ηθικό υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΝΝΕΔ να λαμβάνουν μισθό τόσο ως επιστημονικοί συνεργάτες υπουργών όσο και ως υπεύθυνοι οικονομικών -μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ- σε Δήμους;

2. Για την ουσία της καταγγελίας της συνυποψήφιας του κ. Φυτόπουλου που αφορά τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης έχουν κάποια απάντηση;

3. Αυτή είναι η αξιοκρατία που ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

4. Πόσα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ είναι μετακλητοί;

Διαβάστε επίσης: 

Καταγγελία Σοφιανού για τον «διπλοθεσίτη» αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ: «Αυτούς βολεύετε και πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter