Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε ο Οικονόμου για την έρευνα της Europol

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε ο Οικονόμου για την έρευνα της Europol

Σε ερώτηση αναφορικά με την επιστολή της επιτροπής PEGA στη Europol και τις αμφιβολίες που περιγράφονται για την πρόθεση των εθνικών αρχών να συνεργαστούν με άξονα την εξιχνίαση υποθέσεων παράνομων ενεργειών από πλευράς αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως οι παρακολουθήσεις, κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Νομίζουμε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές σε όλη την Ευρώπη οφείλουν να συνεργαστούν και να ψάξουν το θέμα των κακόβουλων λογισμικών. Η ελληνική Δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές ήδη κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε ο Οικονόμου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λειτουργήσει ως πληγή για το κράτος δικαίου, φανερώνοντας έλλειμμα δημοκρατίας που δεν θα μπορούσε να αντανακλά σε δυτικό κράτος.

Την ώρα που ο διεθνής διάλογος στρέφεται προς την ανάγκη για διερεύνηση του ζητήματος η κυβέρνηση Μητσοτάκη νίπτει τας χείρας της με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μένει πιστός στην τακτική του πρωθυπουργού αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με δύο λόγια ακριβώς όπως ο πρωθυπουργός μέσα απ’ την συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times προσπάθησε να παραπλανήσει το διεθνές ακροατήριο για να «απαντήσει» τα εκκωφαντικά ερωτήματα που του απευθύνει για το διπλό σκάνδαλο με την υπογραφή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, προσπάθησε να παραπλανήσει το εγχώριο ακροατήριο.

«Είναι απολύτως γνωστό ότι οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό, όμως μας απασχολεί και εμάς, όπως απασχολεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, Πολωνία, χώρες που έχουν παρατηρηθεί κρούσματα με αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά. Να δούμε δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να μην συμβαίνουν παράνομες παρακολουθήσεις μέσω αυτών των κακόβουλων λογισμικών. Στο πλαίσιο αυτό είναι καλοδεχούμενη κάθε πρωτοβουλία εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών. Έτσι κι αλλιώς απαιτείται συνεργασία προκειμένου να δοθεί απάντηση στο ζήτημα αυτό», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προσπάθειά του να απαντήσει χωρίς στην πραγματικότητα να απαντά για το πως σκοπεύει να διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση έχοντας την επίγνωση πως το θέμα έχει προκαλέσει το τσαλάκωμα της διεθνούς εικόνας της.

Διαβάστε επίσης:

«Σιγή ιχθύος» από Οικονόμου για τις… συνωμοσιολογίες Μητσοτάκη στους Sunday Times

Μητσοτάκης: Διεθνοποιεί την επίθεση στο Documento με συκοφαντίες στους Sunday Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter