Ζωγράφου: Σέρνουν φέρετρο πάνω στο χιόνι (Video)

Ζωγράφου: Σέρνουν φέρετρο πάνω στο χιόνι (Video)

Ένα video από την ομάδα «Μένουμε Ζωγράφου», στο Facebook έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποδεικνύοντας την έλλειψη συντονισμού και υπευθυνότητας εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, στην οδό Πλαστήρα, τρεις άντρες σέρνουν ένα φέρετρο πάνω στο χιόνι, αφού πρώτα το έχουν τοποθετήσει πάνω σε μια κουβέρτα.

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει αυτή η εικόνα, αλλά και ερωτήματα για την ελλιπή έως και ανύπαρκτη οργάνωση του δήμου Ζωγράφου. Όπως, έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ τόσο η κυβέρνηση όσο και η περιφέρεια, αλλά και οι επιμέρους δήμοι ήταν ενήμεροι για την επικείμενη κακοκαιρία «Ελπίς» και είχαν όλο τον χρόνο στην διάθεση τους, για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Αντ’ αυτού αυτές οι εικόνες το μόνο που μαρτυρούν είναι αδιαφορία και παντελής έλλειψη σχεδίου.

Διαβάστε επίσης: «Απολογείται» για τις θλιβερές εικόνες με το φέρετρο ο Δήμος Ζωγράφου

Τι έκανε ο δήμαρχος; Με ποιον τρόπο φρόντισε ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την επέλαση της κακοκαιρίας; Ο ίδιος ο περιφερειάρχης είχε δηλώσει πως υπάρχουν διαθέσιμοι 4.000 τόνοι αλάτι και βρίσκονται σε ετοιμότητα
87 εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας σε διάφορους δήμους της Αττικής. Η επόμενη ημέρα βρήκε τους περισσότερους δήμους σε πλήρη αποδιοργάνωση με τους πολίτες να είναι παγιδευμένοι στα σπίτια τους και σαν να μην έφτανε αυτό να μην τους απαντούν ούτε στα τηλέφωνα.

Ακόμα, και αυτήν την ώρα που ο στρατός έχει βγει στις γειτονιές της Αττικής για αποχιονισμό οι δήμαρχοι μαζί με τους αρμόδιους είναι εξαφανισμένοι. Τρεις ημέρες, μετά, την επέλαση της κακοκαιρίας οι υπεύθυνοι παραμένουν εξοργιστικά άφαντοι, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος να καταγγέλλουν την ολιγωρία και τα λάθη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περιμένουμε τις επόμενες ώρες να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις και να υπάρξουν συνέπειες για την εγκληματική αδιαφορία τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter