Ακροδεξιό «φλας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό – «Θα διέκοπτα τις διαπραγματεύσεις»

Ακροδεξιό «φλας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό – «Θα διέκοπτα τις διαπραγματεύσεις»

Τους σκοπέλους που διαταράσσουν την εσωκομματική ενότητα της ΝΔ, με αιχμή το σκοπιανό, επιχείρησε να αποφύγει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. 

Προτείνοντας να μετατεθούν σε «κάποια άλλη χρονική συγκυρία» οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, με το αιτιολογικό ότι απειλείται με διχασμό ο ελληνικός λαός εξαιτίας των χειρισμών του πρωθυπουργού, απέφυγε να τοποθετηθεί επί του ακανθώδους, για τη ΝΔ, ζητήματος.

Όπως δήλωσε, ο ίδιος θα ξεκινούσε την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων από την προσπάθεια να αποσοβήσει τις λυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων κατά της Ελλάδας και σε επόμενη φάση θα συζητούσε για το όνομα. Ανοίγοντας επίσημα «ομπρέλα» στα συλλαλητήρια, τα οποία μέχρι χθες αγνοούσε επιδεικτικά (σ.σ. την ημέρα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης ο Κ. Μητσοτάκης πήγε για σκι) επιχείρησε πολλές φορές να κατοχυρώσει την πατρότητα του πατριωτισμού στη Νέα Δημοκρατία, παρότι αναγνώρισε πως «όλοι οι Έλληνες είμαστε πατριώτες». «Δεν πρόκειται να δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους σκοπιανούς», είπε μεταξύ άλλων, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε ένθερμα την διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 ενώ απέφυγε κάθε αναφορά στις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter