Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Έφυγε» ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι

Ο Τζιν Σέρναν, ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Η NASA ανακοίνωσε τον θάνατο του Τζιν Σέρναν, του αστροναύτη που ήταν διοικητής του Apollo 17, της τελευταίας αμερικανικής επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, τον Δεκέμβριο του 1972. Η εκτόξευσή του ήταν η πρώτη νυχτερινή που είχε επιχειρήσει η NASA, για επανδρωμένη αποστολή.

Το Apollo 17 είχε σημειώσει και άλλες πρωτιές. Αποτέλεσε την μεγαλύτερης διάρκειας επανδρωμένη προσσελήνωση (301 ώρες και 41 λεπτά) και τις μεγαλύτερης διάρκειας δραστηριότητες στην επιφάνεια της Σελήνης (22 ώρες και 6 λεπτά) μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το RT.

Το Apollo 17 ήταν η τρίτη διαστημική πτήση του Σέρναν, καθώς είχε βρεθεί στο διάστημα ξανά το 1966 και το 1969. Συνολικά, κατέγραψε 566 ώρες και 15 λεπτά στο διάστημα, με τις 73 ώρες να είναι στην επιφάνεια της Σελήνης. 

Είχε συνταξιοδοτηθεί από τη NASA την 1η Ιουλίου 1976.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.