Eldorado-Στον συστημικό Τύπο ανακάλυψαν πάλι πιέσεις από το εξωτερικό

Eldorado-Στον συστημικό Τύπο ανακάλυψαν πάλι πιέσεις από το εξωτερικό

Για κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την Eldorado στην Ελλάδα, κάνει λόγο στο σημερινό της φύλλο η «Καθημερινή» σημειώνοντας μάλιστα ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τριντό ενώ χθες αναμενόταν και παρέμβαση Μακρόν για το θέμα! 

Την είδηση διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το Documento ενώ προκαλεί εύλογα ερωτήματα η προσπάθεια μερίδας του Τύπου να εμφανίσει έκθετη διεθνώς την Κυβέρνηση και τη χώρα για το εν λόγω θέμα. Ανάλογη διάψευση εκδόθηκε στη συνέχεια και από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού (κάτω).

Πρώτα ήταν οι αναφορές για δήθεν μπαράζ πιέσεων και εκδήλωσης δυσαρέσκειας από πλευράς των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στο τελευταίο Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας. Τότε οι Κασσάνδρες της καταστροφής διαψεύστηκαν παταγωδώς αφού δεν υπήρξε καμία αναφορά για το θέμα στην επίμαχη συνεδρίαση.

Τώρα επανέρχονται με δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Καναδό πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο! Και μάλιστα την ίδια ημέρα που η εταιρεία απειλεί εκ νέου με αποχώρηση αν δεν της δοθούν και νέες άδειες -για το βασικό κομμάτι της μεταλλουργίας στις Σκουριές- και κατέβασε με πούλμαν τους εργαζόμενους στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο Μαξίμου.

Για το πόσο βάση έχουν τα διάφορα ρεπορτάζ περί πιέσεων από το εξωτερικό είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το Documento είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σε πρόσφατη συνάντηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους στο Μόντρεαλ με μέλος της Κυβέρνησης του Καναδά όχι μόνο δεν ετέθη θέμα Eldorado αλλά δεν έγινε καμία αναφορά από την Καναδική πλευρά.

Ως κερασάκι στην τούρτα των δήθεν πιέσεων ήρθε η ανακοίνωση της εταιρείας που μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο διαψεύδει τον εαυτό της αφού μας πληροφόρησε ότι δεν πρόκειται να κάνει πράξη αυτό που η ίδια ανακοίνωσε πριν από ένα εικοσιτετράωρο, να αποχωρήσει δηλαδή από την Ελλάδα αν δεν της δοθούν και οι άδειες για τις Σκουριές.  

Διάψευση από Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter