Η συμμετοχή το μεγάλο στοίχημα για τη νέα Κεντροαριστερά

Η συμμετοχή το μεγάλο στοίχημα για τη νέα Κεντροαριστερά

Με χαμόγελα και θερμές χειραψίες έληξε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της νέας κεντροαριστεράς παράταξης.

«Είναι θετικό ότι ο κ. Καμίνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και συμμετέχει στη διαδικασία για την αναγέννηση της μεγάλης και ενιαίας δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή όλων των υποψηφίων «δεν διχάζει και δεν διαιρεί, αλλά αντίθετα προσθέτει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς».

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της όλης διαδικασίας, φυσικά, καθώς όλοι οι υποψήφιοι θεωρούν πως όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή τού επικεφαλής, τόσο πιο ενισχυμένος θα προκύψει ο όποιος νέος φορέας, κατά συνέπεια, και ο ρόλος του στις πολιτικές εξελίξεις…

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο των διαρροών περί debate μεταξύ των υποψηφίων και, μάλιστα, ένα σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, έσπευσε να πάρει θέση και ο εκπρόσωπος Τύπου του Γιάννη Ραγκούση, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διεξαχθεί τουλάχιστον μία συζήτηση-debate των υποψηφίων ανά αυτοδιοικητική περιφέρεια με τοπικά ΜΜΕ και πολίτες!

«Τις αρκούδες θα παριστάνουν δηλαδή οι υποψήφιοι; Θα τρέχουν από περιφέρεια σε περιφέρεια να κάνουν debate;», σχολίασε χαρακτηριστικά στο documentonews.gr πηγή της Χαριλάου Τρικούπη. «Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει χρόνος, κατά δεύτερον δεν είναι μόνο δύο οι υποψήφιοι» και κατά τρίτον – λέμε εμείς – δεν πάνε για πρωθυπουργοί της χώρας, όχι ακόμα τουλάχιστον!

Σε αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη – αλλά και του Γιάννη Μανιάτη και… βλέπουμε – η επιτροπή υπό τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο μελετά τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες. Οι πιο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας είναι η 5η Νοεμβρίου για τον πρώτο γύρο και η 12η Νοεμβρίου για τον δεύτερο. Μέχρι τότε, πάντως, καλό θα είναι τα κόμματα εντός και εκτός ΔΗΣΥ να έχουν αποφασίσει και τι φορέα θέλουν να φτιάξουν, γιατί προς το παρόν μόνον ο Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ) δείχνει να ξέρει… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter