Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Οδηγός της ΔΕΗ «κοκκάλωσε» από το κρύο - Τον έσωσαν οι συνάδελφοί του

Στήλη άλατος» θα γινόταν παραλίγο ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ εξ’ αιτίας του δριμύτατου ψύχους. Τον βρήκαν παγωμένο οι φύλακες των Ορυχείων που τον μετέφεραν για τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο λόγος για νεαρό εργαζόμενο με οκτάμηνη σύμβαση, τον οποίο βρήκαν παγωμένο, οι φύλακες των ορυχείων το βράδυ του Σαββάτου. Ο εν λόγω εργαζόμενος εκτελούσε το δρομολόγιο Νότιο Πεδίο – Κοζάνη με υπηρεσιακό λεωφορείο, μεταφέροντας την απογευματινή βάρδια που είχε σχολάσει. 

Στο δρόμο παράλληλα με το κανάλι, στον κάμπο της «Σαριγκιόλ», το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. Ευτυχώς, από πίσω ερχόταν κι’ άλλο λεωφορείο, στο οποίο «στριμώχτηκαν» όπως – όπως οι εργαζόμενοι και πήγαν κανονικά στο σπίτι τους. Στο ακινητοποιημένο λεωφορείο έμεινε μόνο ο οκταμηνίτης οδηγός με καταγωγή από την Ακρινή, ο οποίος προσπαθούσε να κλείσει τις πόρτες του οχήματος, αλλά είχαν χάσει τον αέρα και δεν έκλειναν. Ο οδηγός λειτουργώντας υπεύθυνα και με συνείδηση, δεν ήθελε να αφήσει το λεωφορείο ανασφάλιστο στη μέση του …πουθενά και επέμεινε για πολύ ώρα στην προσπάθεια να κλείσει τις πόρτες, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο μεταξύ είχε παγώσει στην κυριολεξία και ευτυχώς μόλις που πρόλαβε και τηλεφώνησε στους φύλακες των ορυχείων και τους ενημέρωσε που βρίσκεται. Οι φύλακες βρήκαν τον οδηγό παγωμένο και να τρέμει από το κρύο. Τον μετέφεραν στο ιατρείο του Νοτίου Πεδίου. Από την νοσηλεύτρια βάρδιας του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τον ζέσταναν με κουβέρτες και πρόσθετα θερμαντικά σώματα, του πρόσφεραν ζεστό τσάι.

Έπειτα από ένα δίωρο και αφού ζεστάθηκε καλά έφυγε από το ιατρείο και συνέχισε κανονικά την εργασία του, ετοιμάζοντας άλλο λεωφορείο για να μεταφέρει την επόμενη βάρδια.

Ανατροπή Unimog

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι στο ορυχείο Αμυνταίου, κατά την αλλαγή της απογευματινής με την βραδινή βάρδια το βράδυ του Σαββάτου, ένα Unimog που μετέφερε προσωπικό, κινούμενο στους παγωμένους δρόμους του ορυχείου εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, αλλά ευτυχώς ως εκ θαύματος δεν έπαθε κανείς τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τρεις μήνες σε αντίστοιχη περίπτωση ανατροπής Unimog στο Νότιο Πεδίο, είχαν τραυματιστεί και νοσηλευτεί στο νοσοκομείο πέντε εργαζόμενοι

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.