Παραχώρηση αεροδρομίων σε Fraport: 70.000 άνθρωποι θα απασχοληθούν άμεσα και έμμεσα

Παραχώρηση αεροδρομίων σε Fraport: 70.000 άνθρωποι θα απασχοληθούν άμεσα και έμμεσα

Την ακτινογραφία της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων παρουσίασαν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, ο πρόεδρος της Fraport AG Stephan Schulte και ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Κοπελούζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η παραχώρηση αυτή αποτελεί εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», ενώ υπογράμμισε πως τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι θα απασχοληθούν άμεσα και έμμεσα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με το πολλαπλασιαστικό όφελος να είναι μεγάλο.

«Επενδύσεις σαν και αυτή δείχνουν την ατράνταχτη εμπιστοσύνη που υπάρχει στην ελληνική οικονομία», τόνισε ακόμη ο κ. Κοπελούζος, ο οποίος ανέφερε πως η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2004 και συμπλήρωσε:

«Ανοίγουμε το δρόμο για να βγει η Ελλάδα το 2018 στις αγορές».

Από την πλευρά του ο κ. Stephan Schulte σημείωσε πως υπάρχει πολύ υψηλό δυναμικό στην Ελλάδα και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που παρείχε. Όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή απασχολούνται πάνω από 500 άτομα, ενώ υπογράμμισε πως εκτός από το 1,2 δις. ευρώ που δόθηκαν για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, θα δοθούν και ακόμη 400 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους.

Από την πλευρά του ο Alexander Zinell έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την αεροπορία αλλά για ολόκληρη τη χώρα ενώ ανέφερε πως επιθυμεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της χώρας.

«Τα αεροδρόμια μετά από
4 χρόνια θα είναι αγνώριστα» ανέφερε επίσης , ενώ έκανε λόγο για 500
εργαζόμενους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή με το 99% από αυτούς να είναι
Έλληνες ε

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter