ΣΕΥΥΠ: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

ΣΕΥΥΠ: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Δεν υπήρξε καμία πολιτική η άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης (Μελίνας) πριν από 26 μήνες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, τονίζει ο Σταύρος Ευαγγελάτος, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα». Ωστόσο, λέει ότι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρεμβάσεις.

Σημειώνεται πως αναφορά και καταγγελίες με αφορμή την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας είχε κάνει στη Βουλή ο Άδωνης Γεωργιάδης.*

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ’ οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματος μας. Άλλωστε μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί εκεί που πρέπει, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης (Μαρία Παπασπύρου) ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ’ ότι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της». Αναφερόμενος στο χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά τη εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

Παπασπύρου:  Απρόκλητη και δόλια επίθεση

«Η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου».

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, σε μακροσκελή δήλωσή της σχετικά με αναφορές στο πρόσωπό της κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis. Περισσότερα ΕΔΩ.

* Ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Μάλιστα την τελευταία κατηγόρησε ότι «κρατά στα συρτάρια της» το πόρισμα για το θάνατο τετράχρονου κοριτσιού στην Κρήτη κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία συμμετείχε συγγενής του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter