Σκηνικό ήττας για τη ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές

Σκηνικό ήττας για τη ΝΔ  στις περιφερειακές εκλογές

«Θα τρέχουμε να κρυφτούμε το βράδυ των περιφερειακών εκλογών, εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που σήμερα έχουμε στα χέρια μας» λέει βουλευτής της ΝΔ με πλούσια εμπειρία στα αυτοδιοικητικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και η ομάδα του σε κάθε ευκαιρία και με περισσή αλαζονεία ισχυρίζονται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια». Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι μυστικές έρευνες που έχει στα χέρια της η ηγεσία της ΝΔ δείχνουν ότι το κόμμα τους κατά πάσα πιθανότατα θα χάσει τουλάχιστον τέσσερις περιφέρειες σε σχέση με αυτές που είχε κερδίσει το 2014. Τα δε μηνύματα που καταφτάνουν στην Πειραιώς είναι δυσοίωνα. Εσωκομματικός εμφύλιος, αντάρτες και γκρίνια για τις επιλογές της ΝΔ είναι το τρίπτυχο της «γαλάζιας» μιζέριας και παρακμής σε αρκετές περιφέρειες.

Περιφέρεια Αττικής

Μετά το φιάσκο Σαμαρά το 2012, όταν ο εκλεκτός του Γιώργος Κουμουτσάκος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, τα πράγματα ελάχιστα έχουν αλλάξει. Η συζήτηση που γίνεται είναι αν απέναντι στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και στον Γιάννη Σγουρό από το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο ρέπων προς τον λαϊκισμό και το πολιτικό λαϊφστάιλ Γιώργος Πατούλης. Οχι πως δεν υπήρξαν ή δεν υπάρχουν και άλλες προτάσεις στο τραπέζι, οι οποίες μπορούν με αξιοπιστία να σταθούν απέναντι στα βαριά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Απλώς δεν είναι αρεστοί στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Για παράδειγμα κανείς δεν έχει εξηγήσει στα στελέχη της ΝΔ και τα μέλη της επιτροπής για τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια γιατί δεν θα ήταν για το κόμμα τους καλή επιλογή ο πετυχημένος και μετριοπαθής δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Αυτήν τη στιγμή η ΝΔ έχει «κρεμαστεί» από τις αποφάσεις του Γ. Πατούλη, ο οποίος αφήνει, αν και από την Πειραιώς επιμένουν ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας απέναντι στον υποψήφιο που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Οι πληροφορίες που υπάρχουν από τον θεσσαλικό κάμπο αναφέρουν ότι ο εκλεκτός της ΝΔ Κώστας Αγοραστός «αγκομαχά» και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επανεκλεγεί. Ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και ίσως και του ΣΥΡΙΖΑ, καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας, είναι φαβορί για τη θέση του περιφερειάρχη. Κάτι που παραδέχονται ακόμη και κορυφαία τοπικά στελέχη της ΝΔ. «Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να κερδίσει τρίτη θητεία ο Αγοραστός» τονίζουν βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στη Θεσσαλία.

Στερεά Ελλάδα

Οι προσπάθειες που έχει κάνει η ΝΔ, μετά την επικείμενη φυγή του Κώστα Μπακογιάννη, να βρει στέλεχος και δη πρώτης γραμμής για να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καρποφορήσει. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πιέζει τον βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου να εγκαταλείψει το κοινοβούλιο για την αυτοδιοίκηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Πελοπόννησος

Ο δεξιός δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας φαίνεται, όπως όλα δείχνουν, ότι θα είναι ο εκλεκτός που θα στηρίξει η ΝΔ στην περιφέρεια αυτή. Ετσι κι αλλιώς η Πειραιώς είχε αποφασίσει να μη στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος ναι μεν προέρχεται από τη ΝΔ αλλά δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τη σημερινή ηγεσία.

Βόρειο Αιγαίο

Η νυν περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, αλλά απέναντί της βρίσκεται ο ισχυρός παράγοντας της Λέσβου βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο τέως υπουργός του Σαμαρά κάνει ό,τι μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί αλλά και με βάση τα όσα λέγονται στη ΝΔ, για να εμποδίσει την επανεκλογή της κ. Καλογήρου. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Μπ. Αθανασίου διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Η περιφέρεια που σήμερα ανήκει στη ΝΔ είναι απ’ αυτές που πιθανότατα θα απολέσει το κόμμα. Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να στηρίξει για περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο δεν… ενθουσίασε ούτε τους βουλευτές της περιοχής ούτε τα τοπικά στελέχη. Σημειωτέον ότι μέχρι τελευταία στιγμή ακουγόταν το όνομα του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ηπειρος

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σπύρος Ριζόπουλος προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ. Κι αυτό γιατί στο ψηφοδέλτιό του θα υπάρχουν πολλά στελέχη που μέχρι πρότινος ήταν με τον νυν περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος θα έχει ξανά τις ευλογίες της ΝΔ.

Ιόνια νησιά

Οι μητσοτακικοί είναι χωρισμένοι στα δύο για το στέλεχος που τελικά θα πάρει το χρίσμα. Αυτήν τη στιγμή επί ίσοις όροις διεκδικούν το «γαλάζιο» χρίσμα η Ροδούλα Κράτσα και ο Κώστας Καρβούνης.

Κρήτη

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περιφέρεια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους πρέπει να στηρίξει το μεγάλο φαβορί για επανεκλογή Σταύρο Αρναουτάκη, «εφόσον όμως δεν τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter