Τα «γυρνάει» ο Ρέγκλινγκ για τα κοινωνικά μέτρα Τσίπρα

Τα «γυρνάει» ο Ρέγκλινγκ για τα κοινωνικά μέτρα Τσίπρα

«Δεν αναμένει αλλαγή των προβλεπόμενων δημοσιονομικών στόχων για το 2017 και το 2018, λόγω των κοινωνικών παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», δηλώνει τώρα στην El Mundo ο επικεφαλής του ESM.

Στροφή 90 μοιρών κάνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και από εκεί που ο εκπρόσωπός του δήλωνε την περασμένη Τετάρτη ότι «για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η ετυμηγορία των Θεσμών για το κατά πόσο το έκτακτο επίδομα και η αναστολή επιβολής του ΦΠΑ ανατρέπουν το πρόγραμμα» σήμερα με συνέντευξή του στην El Mundo δηλώνει πως δεν αναμένει αλλαγή των προβλεπόμενων δημοσιονομικών στόχων για το 2017 και το 2018, λόγω των κοινωνικών παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του ESM «οι θεσμοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα εγείρουν σημαντική ανησυχία, ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης διετίας», επιβεβαιώνοντας και την κυβερνητική αισιοδοξία για το θέμα χθες το βράδυ στο Βερολίνο.

Συνολικά για το ελληνικό πρόβλημα χρέους ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει πως «ο ESM έχει στηρίξει πέντε χώρες, εκ των οποίων οι τέσσερις βγήκαν από το μνημόνιο επιτυχώς μετά από τρία χρόνια ή λιγότερο και έχουν πρόσβαση στις αγορές».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι ειδική περίπτωση για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί την περίοδο που ξέσπασε η κρίση τα προβλήματα ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι στις άλλες χώρες. Δεύτερον, γιατί η διοίκηση είναι αδύναμη και χρειάζεται τεχνική βοήθεια για ενίσχυσή της. Τρίτον, γιατί στο πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξε μεγάλη αναστάτωση με τη νέα κυβέρνηση» με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ύφεση και να φτάσει πολύ κοντά στο Grexit.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter