Το αφήγημα της Φώφης Γεννηματά έχει και εσωκομματικές… κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

Το αφήγημα της Φώφης Γεννηματά έχει και εσωκομματικές… κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

Την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής από τη βάση, στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ προτάσσει η Φώφη Γεννηματά, η οποία εκ νέου θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Με μια προσεκτική διατύπωση από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εμποτισμένη με το πολιτικό επίδικο του επικείμενου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς στο εσωτερικό του κόμματός της και προς τους επίδοξους πράσινους «δελφίνους».

Προχωρά πολύ μακρύτερα από την επιβεβαίωση της διεκδίκησης από την ίδια και πάλι των σκήπτρων του ΚΙΝΑΛ. Δηλώνει παρούσα στη μάχη του συνεδρίου και ουσιαστικά διατυπώνει την άποψη ότι η πολιτική ατζέντα των υποψηφίων σχετικά με την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας και την προοπτική της παράταξης είναι το με το οποίο, όπως είπε θα κρίνει η κοινωνική βάση του ΚΙΝΑΛ και πρόσωπα και πολιτικές». Για τα διαδικαστικά και για το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου παραπέμπει σε αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που θα ληφθούν το Φθινόπωρο. «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής», είπε σε συνέντευξή της στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Με ηγετικό ύφος και ενίοτε με αινιγματικό στις διατυπώσεις, όπου θέλει να κρατήσει αποστάσεις, επιλέγει να ανοίξει για τα καλά τα πανιά προς τις εσωκομματικές εκλογές. Μένει να φανεί αν ανοίγει και ο ασκός του Αιόλο …

Ήδη, το Νοέμβριο του 2019, σε μια περίοδο έντονης εσωστρέφειας, η Φώφη Γεννηματά έριχνε το «γάντι» λέγοντας τότε «Όποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης, έχουμε Συνέδριο το 2021, θα είμαι εκεί και θα τον περιμένω».

Ο χρόνος για το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ έχει πλησιάσει και προσδιορίζεται μετά το Φθινόπωρο του 2021. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεν επιχειρεί να εξουδετερώσει απλώς την παραφιλολογία για την υποψηφιότητά της αλλά, να δώσει το πολιτικό στίγμα της και να ενισχύσει το ηγετικό της προφίλ.

Για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ λέει ξεκάθαρα: «Ναι θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα». Θέτει απέναντι στο ΚΙΝΑΛ τη ΝΔ ως συντηρητική δύναμη και απορρίπτει το κοινωνικοοικονομικό σχέδιο για τη χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη που μιλά κυρίως για εισαγωγές και κατανάλωση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται να του προσδίδει χαρακτηριστικά κόμματος διαμαρτυρίας που δεν μπορεί, κατά την άποψή της να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση. Το ΚΙΝΑΛ, είναι, κατά την Φώφη Γεννηματά, «το μοναδικό προοδευτικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί προοδευτική διακυβέρνηση». Ανέφερε εμφατικά ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.

Προβάλλοντας ουσιαστικά τη δική της υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές εστίασε στη φράση «Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές (…)». και αφού ανέπτυξε την συνοπτικά το όραμα-σχέδιό της κατέληξε, λέγοντας : «(…) Αυτό το αφήγημα για τη χώρα και την προοπτική της παράταξης μας θα υπερασπιστώ και η κοινωνική μας βάση θα κρίνει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους».
Ολόκληρη η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε ερώτηση (Ιορδάνης Χασαπόπουλος), για τη διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και εάν θα είναι υποψήφια είναι η εξής:

«Το φθινόπωρο η κεντρική επιτροπή θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Ναι θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να ανακάμψει από την υγειονομική και οικονομική κρίση με συντηρητικές πολιτικές, αυτές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία και με οδηγούν δεκαετίες πίσω. Και αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι και ο Σύριζα το μόνο που βλέπω
να κάνει είναι να προσπαθεί να καβαλήσει ένα κύμα διαμαρτυρίας, όπως έκανε στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι ξεπερασμένο, δεν περνά σήμερα που οι ανάγκες είναι τεράστιες, είμαστε το μοναδικό προοδευτικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί προοδευτική διακυβέρνηση. Όπως έκανε στο παρελθόν με λαϊκή υποστήριξη το ΠΑΣΟΚ, σήμερα η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής.

Το δικό μας αφήγημα μιλάει για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που αντιμετωπίζει τις ανισότητες, εξασφαλίζει την πλήρη απασχόληση με δημόσιες επενδύσεις και για σύγχρονες κοινωνικές υποδομές και κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν εθνική προστιθέμενη αξία, δηλαδή, παραγωγή στον τόπο μας. Γιατί έτσι δημιουργούμε πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίες και μπορούμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο της. Έχεις πολύ μεγάλη διαφορά από το σχέδιο που μας έχει παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης, που μιλά κυρίως για εισαγωγές και κατανάλωση. Εμείς λέμε εξαγωγή και παραγωγή στην Ελλάδα. Δεν θα μας φέρνουν τα «σαπάκια» που δεν χρησιμοποιούν οι άλλοι δήθεν στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και θα πλουτίζουν οι μεσάζοντες και θα φεύγουν τα δικά μας παιδιά για να δουλεύουν εκτός Ελλάδας. Αυτό δεν είναι το μοντέλο που μας αξίζει και δεν αξίζει στη νέα γενιά της πατρίδας μας. Αυτό το αφήγημα για τη χώρα και την προοπτική της παράταξης μας θα υπερασπιστώ και η κοινωνική μας βάση θα κρίνει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter