«142 χρόνια»: Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα

«142 χρόνια»: Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα

Πρεμιέρα στην Αθήνα θα κάνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου. Τα «142 χρόνια» θα προβληθούν στον κινηματογράφο Τριανόν στις 20:00.

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή του προσφυγικού, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζονται σε βαριές ποινές φυλάκισης ως διακινητές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 2000 βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές – κάτι που τους καθιστά τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα κρατουμένων. Προβάλλεται η διεθνής προσπάθεια -με τη συμμετοχή του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου – για την αθώωση τριών προσφύγων από το Αφγανιστάν και τη Σομαλία.

Το δικαστικό θρίλερ κρατά για περισσότερο από έναν χρόνο, με το ντοκιμαντέρ να προβάλλει τις συναισθηματικές αντιδράσεις των προσφύγων αλλά και των συγγενών τους. Έπειτα από δύο χρόνια στη φυλακή, οι εφέσεις εκδικάζονται και δίνεται η ευκαιρία στους πρόσφυγες και τους συνήγορους υπεράσπισης να αντικρούσουν τις κατηγορίες και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον τους.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter