Βαρβιτσιώτης κερνάει, αδερφός Βαρβιτσιώτη πίνει – €20.000 στην εταιρία με τα γαλάζια ένσημα Κυρανάκη

Βαρβιτσιώτης κερνάει, αδερφός Βαρβιτσιώτη πίνει – €20.000 στην εταιρία με τα γαλάζια ένσημα Κυρανάκη

Ακόμη μια δουλειά χιλιάδων ευρώ που μοιράζει με… συνοπτικές διαδικασίες το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δικά του, «γαλάζια» παιδιά.

Σχεδόν 20.000 ευρώ δόθηκαν από τον οργανισμό Enterprise Greece, τον οποίο εποπτεύει το υπουργείο Εξωτερικών, στην εταιρεία συμφερόντων του Θωμά Βαρβιτσιώτη στην οποία εργαζόταν παλαιότερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Και αυτό την περίοδο που στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών βρίσκεται ο αδερφός του, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δείτε επίσης: Βαριά τα ένσημα Κυρανάκη: Υπάλληλος της ΝΔ και εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Βαρβιτσιώτη

Το έργο αφορούσε διαδικτυακό συνέδριο στο οποίο μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό και ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σε αυτό συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ας δούμε όμως συγκεκριμένα το έργο. Σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε, δ.τ Enterprise Greece που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια, ανατέθηκε στις αρχές Ιουνίου στην εταιρεία BLUE SKIES Α.Ε. έργο ύψους 19.960 ευρώ.

Το έργο αφορούσε στον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου υποστήριξης

«Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον», που έγινε στις 25-6-2020 με διοργανωτή την ENTERPRISE GREECE σε συνεργασία με τις Γενικές Γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υπο την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι σχετικές αποφάσεις:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/09/10/5f5a51d5825e63370827b002.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/09/10/5f5a51e7825e6336da23a1b2.pdf

Ο οργανισμός Enterprise Greece βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2019 υπό την εποπτεία του Υπουργείου Eξωτερικών.

Ήταν από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία πρακτικά αφαίρεσε από την αρχή κιόλας της θητείας του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έναν τόσο σημαντικό φορέα για τις επενδύσεις.

Σήμερα συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα αρμοδιοτήτων του υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Με μια μικρή έρευνα στη Διαύγεια, φαίνεται ότι πρόκειται για το πρώτο έργο που αναλαμβάνει για το υπουργείο Εξωτερικών η εταιρεία Blue Skies Α.Ε.

Άραγε δεν υπήρξε άλλη εταιρεία που να ενημερώθηκε έγκαιρα για το έργο και να υπέβαλε προσφορά;

Γιατί επιλέχθηκε η εταιρεία στην οποία κόλλαγε κάποτε τα «γαλάζια» ένσημά του ο Κυρανάκης και τυγχάνει να είναι συμφερόντων της οικογένειας Βαρβιτσιώτη και συγκεκριμένα του αδερφού του νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη;

Διαβάστε ακόμη: Ένας Βαρβιτσιώτης χτίζει τον αντιμνημονιακό Κυριάκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter