24ωρη απεργία σε μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

24ωρη απεργία σε μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ανακοινώθηκε μετά από απόφαση των εργαζομένων απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο Πέμπτη 21/09.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, μετά από πολύωρη σύσκεψη των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο μετρό:

Νωρίτερα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κατήγγειλε πως επιδόθηκε αγωγή εναντίον του για «κήρυξης παράνομης απεργίας», αν και το Σωματείο –όπως τονίζει με οργή– «δεν έλαβε καμία απόφαση κήρυξης απεργίας» ούτε απέστειλε κάποιο σχετικό δελτίο Τύπου στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Όπως επεσήμαναν οι εργαζόμενοι «Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023».

Το Σωματείο τόνισε ότι «το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στην ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή».

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, μετά από πολύωρη σύσκεψη των εργαζομένων. Συνεπώς, την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσει μετρό και ΗΣΑΠ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00). Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Από την πλευρά της η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ανακοίνωσε ότι τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε σχετικά: 24ωρη απεργία την Πέμπτη: Ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις καταγγέλλουν το νομοσχέδιο έκτρωμα του Άδωνη Γεωργιάδη

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter