«Άδειασμα» Βορίδη σε Πικραμμένο: «Ξήλωσε» τις απειλές κατά ΑΔΑΕ από το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

«Άδειασμα» Βορίδη σε Πικραμμένο: «Ξήλωσε» τις απειλές κατά ΑΔΑΕ από το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

Στην αρχή της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Μάκης Βορίδης πήρε τον λόγο για να ανακοινώσει το «ξήλωμα» του εδαφίου που «φύτεψε» εν αγνοία του ο Παναγιώτης Πικραμμένος, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις λόγω της ξεκάθαρης στοχοποίησης των ΑΔΑΕ και ΑΔΠΔΧ από την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Κυβερνητική υποχώρηση: Μετά τον σάλο ο Βορίδης αποσύρει το απειλητικό άρθρο κατά ΑΔΑΕ

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε σε σχέση με το άρθρο 43 που προκάλεσε σάλο την Τετάρτη ότι θα κατατεθεί νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία θα αφαιρείται το επίμαχο εδάφιο αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες των μελών ανεξάρτητων Αρχών που παραβιάζουν το απόρρητο των πληροφοριών.

Όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης ρώτησαν τον κ. Βορίδη γιατί συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο η συγκεκριμένη πρόβλεψη, ο υπουργός άδειασε με το γάντι τον κ. Πικραμμένο, ο οποίος εν αγνοία του υπουργού «φύτεψε» την εν λόγω διάταξη.

«Αλυσιτελώς έχει τεθεί» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως «η παραβίαση του απορρήτου σε κάθε περίπτωση τελείται εκ δόλου», με τα λόγια του να μην εκθέτουν μόνο σε πολιτικό επίπεδο τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός για τις αποκαλύψεις και στοχοποίηση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter