Αδιαθεσία Θεοδωρικάκου την ώρα που μιλούσε στη Βουλή – Διεκόπη η συνεδρίαση

Ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλούσε από το βήμα της Βουλής και απαντούσε στην κριτική της αντιπολίτευσης για την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη και το έλλειμμα κυβερνητικής διαχείρισης σε σχέση με τις πυρκαγιές, ζήτησε από τον προεδρεύοντα, Θανάση Μπούρα, να διακόψει την ομιλία του.

Αμέσως, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησαν από τον προεδρεύοντα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Ο υπουργός μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται μετά την ολιγόλεπτη διακοπή. «Ελπίζουμε να είναι όλα καλά με τον υπουργό και χαιρόμαστε που μας λέτε ότι όλα βαίνουν καλώς» είπε η κ. Λιακούλη μετά τη σχετική ενημέρωση που φέρεται να παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λ. Οικονόμου.

Επιστρέφει στην οικία του

Ο υπουργός μετά από λίγη ώρα που παρέμεινε στο ιατρείο της Βουλής για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε να μην επιστρέψει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, θα επιστρέψει στην οικία του για να ξεκουραστεί, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση τις τελευταίες μέρες.

Μισόλογα για τις παρακολουθήσεις

Παρά τις σφοδρές επικρίσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ο κ. Θεοδωρικάκος προτίμησε να κάνει μια σύντομη αναφορά για την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία είναι εφάμιλλη με αυτήν του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, προσθέτοντας: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει πλήρως την καταγγελία και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως κάθε άλλη αρχή της χώρας θα παρέχει βοήθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως δεν υπάρχει κανένας πολίτης, καμιά πολιτική δύναμη ή εκπρόσωπος κόμματος που να μην θεωρεί αυτονόητο ότι υπάρχει απόρρητο επικοινωνιών για όλους τους πολίτες και τα πολιτικά πρόσωπα. «Η δήλωση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και σαφής» είπε ολοκληρώνοντας τη σύντομη απάντησή του για το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα.

«Πείτε ένα μπράβο στην αστυνομία, το χρωστάτε…»

Λίγο πριν αισθανθεί αδιαθεσία, ο υπουργός αποπειράθηκε να αποκρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης για τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα, λέγοντας: «Πείτε ένα μπράβο στην αστυνομία, το χρωστάτε… Το χρωστάει όλη η ελληνική κοινωνία, όλοι μας σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάνει ό,τι χρειάζεται». Εν συνεχεία, ζήτησε από τον προεδρεύοντα να διακόψει την ομιλία του και ακολούθησε η ολιγόλεπτη διακοπή.