Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά, ο Άδωνης Γεωργιάδης πήρε για άλλη μία φορά αποστάσεις από την επίσημη στάση της κυβέρνησης, για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, αφού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της καταγγελίας της συμφωνίας και τη θέση της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «η τήρηση της συμφωνίας σημαίνει και τήρηση του άρθρου 19. Η τήρηση της συμφωνίας δεν σημαίνει τη μη καταγγελία της. Η καταγγελία της είναι στη συμφωνία, εάν τα μέρη την παραβιάζουν. Το ξαναλέω, η τήρηση της συμφωνίας προϋποθέτει την καταγγελία της, εάν ένα μέρος τη παραβιάζει. Η κυβέρνηση εάν η Βόρεια Μακεδονία συνεχίσει να παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών είναι απολύτως υποχρεωμένη να την καταγγείλει, είναι αδύνατο να μη το κάνει.»

«Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι αυτή είναι μία καλή συμφωνία»

Παράλληλα, ο Άδωνης Γεωργιάδης φορώντας για άλλη μία φορά την «περικεφαλαία του Μακεδονομάχου», είπε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει παγκόσμια επανάληψη τόσο κακής συμφωνίας. Δεν έχουν προβλέψει οι άνθρωποι μέσα ένα άρθρο που θα λέει, ότι εάν τα Σκόπια παραβιάσουν τη συμφωνία, θα μπορεί η Ελλάδα να βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Δεν έχουν βάλει ένα άρθρο, που να λέει ότι εάν τα Σκόπια παραβιάσουν τη συμφωνία, φεύγουν από το ΝΑΤΟ. Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι αυτή είναι μία καλή συμφωνία».

Να ζητήσουν συγγνώμη γονυπετώς ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς

Ο υπουργός Υγείας με παραληρηματικό ύφος πρόσθεσε ότι «είναι μία ανόητη συμφωνία. Αυτοί που γράψανε αυτή τη συμφωνία, δηλαδή ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τσίπρας, όχι συγγνώμη δεν πρέπει να δεχτούν από εμάς, αλλά πρέπει να πάνε γονυπετώς να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που μας έμπλεξαν. Είναι μνημείο κακής συμφωνίας, δεν έχω ξαναδεί τόσο κακογραμμένη συμφωνία, όσοι η συμφωνία των Πρεσπών».

Οι Αμερικανοί υπέδειξαν τη συμφωνία

Μάλιστα, για τη διαδικασία που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, ο Γεωργιάδης είπε ότι «τη συμφωνία στον Τσίπρα και τον Κοτζιά την έφεραν έτοιμη οι Αμερικάνοι. Θέλανε να βάλουν τη Βόρεια Μακεδονία, στο ΝΑΤΟ και έβαλαν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία, ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν». Ένα άλλο πρόβλημα πρόσθεσε ο Άδωνης Γεωργιάδης, «είναι ότι έκαναν τη συμφωνία, κοιτώντας προς τα μέσα, διότι κοιτούσαν πως θα διασπάσουν το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».

Μαρινάκης: Στα σοβαρά κράτη εφαρμόζονται οι συμφωνίες

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/5) στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε «αδειάσει» τον Άδωνη Γεωργιάδη, για τα περί καταγγελίας της συμφωνίας, αλλά και τον Θάνο Πλεύρη, που «εύχεται να ξυπνήσει αύριο το πρωί και να μην υπάρχει η συμφωνία». Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «το ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αμφισβητείται. Δεν θεωρούμε εκ των υστέρων καλή μία συμφωνία, που πριν πέντε χρόνια θεωρούσαμε κακή. Αλλά ήμασταν ξεκάθαροι, ότι από τη στιγμή που κυρωθεί, πρέπει να εφαρμοστεί. Έτσι συμβαίνει στα σοβαρά κράτη».

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι «το να θέλει κάποιος, ως προσωπική του επιθυμία, κάτι που ήταν αντίθετος, ιδανικά να μην εφαρμοστεί, είναι μία προσωπική του άποψη, που απορρέει από την άποψη του κόμματος, από το 2019. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πάμε κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα. Άλλο πράγμα η επιθυμία, όπως του κ. Πλεύρη, άλλο πράγμα, το τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια και σε επίπεδο πρωθυπουργού και σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών».

Μέσα σε αυτό τον καμβά των αντιθέσεων και των συγκρούσεων στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, σε χθεσινή της συνέντευξη, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι για τα μνημόνια συνεργασίας, ότι «μπορώ να δεχτώ την κριτική ότι αργήσαμε, γιατί τα πρωτόκολλα αυτά λύνουν θέματα που αφορούν και την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «όταν η συμπεριφορά της Βόρειας Μακεδονίας προσαρμοστεί με την πραγματικότητα, έχουμε όλο τον χρόνο να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τρεις χώρες – Αντίποινα από το Ισραήλ

Κ. Μητσοτάκης: Για την ακρίβεια… φταίει ο καπιταλισμός! (Video)

Με προεκλογικές επισκέψεις ο Άδωνης επιχειρεί να «σώσει» το ΕΣΥ!

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από τη Γάζα με καρκίνο ή σοβαρά τραύματα

ΗΠΑ-Στέιτ Ντιπάτμεντ: Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις πως η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter