Αερολογίες περί «ακατάσχετης παροχολογίας» από Οικονόμου για το πρόγραμμα Τσίπρα

Αερολογίες περί «ακατάσχετης παροχολογίας» από Οικονόμου για το πρόγραμμα Τσίπρα

Στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας:

«Το κρεσέντο ακατάσχετης παροχολογίας, που ξεκίνησε χθες, κορυφώθηκε με τη σημερινή τρικυμιώδη παρουσία του κ. Τσίπρα. Στο τέλος του διημέρου κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν, αφού ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε υποσχέσεις προς όλους, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση. Πολύ περισσότερο όταν τον βαρύνει ένα ιστορικό αποτυχίας τόσο κραυγαλέο, που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Παρότι επιχείρησε να δικαιολογήσει την περιορισμένη απήχηση του λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, η συνολική ανερμάτιστη παρουσία του αρκεί για να εξηγηθεί το γιατί η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται. Τελικά, το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν προσωπικά αντιλαμβάνεται τις δραματικές επιπτώσεις των όσων υπόσχεται χωρίς μέτρο και σύνεση. Όλοι πάντως κατανοούν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται τα πάντα, χωρίς κόστος, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει. Η διεθνής πραγματικότητα και το μέγεθος των προκλήσεων επιβάλλουν σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όχι αερολογίες και μυθεύματα, όχι πειραματισμούς, όχι ανευθυνότητα».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατηγορούν εμάς -που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια- ότι μπορεί να οδηγήσουμε τη χώρα στη χρεοκοπία, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και ακολουθούν ξανά συνταγές χρεοκοπίας, ερωτηθείς σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες.

«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ, κοστολογημένα ένα προς ένα». Σχολίασε ότι αυτό που διαφέρει και είναι η μέρα με τη νύχτα με αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι το σχέδιο, το μοντέλο. «Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για το μοντέλο κατά το οποίο παίρνει χρήματα από τον πολίτη για να χρηματοδοτήσει την αισχροκέρδεια, ενώ εμείς θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια». Υποστήριξε πως αν δεν εφαρμοστεί ένα θαρραλέο ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των αδύναμων, το κόστος για την κοινωνία θα είναι δυσανάλογο για την επόμενη 4ετία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter