Αφαντος κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια

Αφαντος κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια

Ούτε στις φωτιές ήθελε να εµφανιστεί καθώς οι επικοινωνιολόγοι τού έχουν απαγορεύσει να συνδέεται µε οποιονδήποτε τρόπο µε γεγονότα και καταστάσεις που έχουν «αρνητικό πρόσηµο». Αυτός λοιπόν ο «όπου γάµος και χαρά η Βασίλω πρώτη» χώθηκε πιο βαθιά στο γραφείο του και έκανε την πάπια. Μετά, αφού άκουσαν ό,τι ακουγόταν και διαισθάνθηκαν και αυτά που δεν λέγονταν φωναχτά, έσπασαν το κεφάλι τους και κατέληξαν στη γνωστή γελοιότητα: να τον εµφανίσουν αξύριστο για να υπονοηθεί ότι ήταν άγρυπνος επί µέρες και δεν ασχολιόταν ούτε στοιχειωδώς µε τον εαυτό του, καθώς υποτίθεται ότι η µόνη του έγνοια ήταν όσα τράβαγαν οι πυροπαθείς.

Και για να δικαιολογήσει την κυβερνητική ολιγωρία και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που είχαν αυτός και οι παρατρεχάµενοί του παραίτησε τον απολύτως αναλώσιµο Μηταράκη επειδή έκανε διακοπές. Μετά, ευχαριστηµένος γιατί σουλούπωσε το φαίνεσθαι, έφυγε αυτός για πλάτσα πλούτσα, βέβαιος ούτως ή άλλως ότι µπορούν και οι υπόλοιποι χωρίς τη βοήθειά του να τα κάνουν όλα κεραµιδαριό.

Αυτήν τη φορά δεν µπήκε στον κόπο να εµφανιστεί ούτε ξυρισµένος ούτε αξύριστος. Πρώτον, υποθέτω, για λόγους αρχής: ένα από τα τριήµερα που τόσο απολαµβάνει ίσως και να µπορεί να το διαθέσει προς χάριν της τηλεοπτικής του εικόνας. Αλλά το να χαλάσει τις ιερές διακοπές του δεν ήταν και δεν είναι διατεθειµένος να το κάνει ούτε για τα µάτια του κόσµου.

Προς γνώση και συµµόρφωση, λοιπόν, για να µην έχουν απαιτήσεις και οι πλεµπαίοι, κανόνισε να εµφανιστεί κατόπιν ∆εκαπενταύγουστου που θα είναι παχύτερες και οι µύγες και να συναντήσει τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν και µετά µαζί «µε τους ιδιοκτήτες των µεγάλων ΠΑΕ» να παραστήσουν ότι θέλουν να λύσουν ό,τι δεν θέλησαν να αντιµετωπίσουν µέχρι τώρα αλλά αντίθετα συχνά υποδαύλισαν.

Ο δεύτερος λόγος είναι απολύτως «πολιτικός» και γι’ αυτό ακόµη περισσότερο ιδιοτελής: θεωρεί και αυτός και οι σύµβουλοί του ότι εάν περάσουν λίγες ηµέρες, θα «ανέβει» κάποιο άλλο θέµα στην επικαιρότητα, µια καινούργια πυρκαγιά, µια… πληµµύρα, ένας ακόµη φόνος ή γιατί όχι δυο και τρεις, κάτι µε αλλιώτικα χαρακτηριστικά ώστε να µπορούν όλοι τους και πρώτα απ’ όλους ο ίδιος ο Μητσοτάκης να λένε ανέξοδα τις συνήθεις κενολογίες χωρίς να υποχρεώνονται να δίνουν τον παραµικρό λογαριασµό.

Γιατί ο πρωθυπουργός και οι Βορίδηδες δεν θέλουν να µιλάνε για νεοναζί και προσπαθούν –εννοείται– να κρύψουν ότι η πολιτική τους δηµιουργεί καινούργιες «φωλιές» για τα αυγά του φιδιού και µεγαλώνει τις παλιές. Γιατί δεν θέλουν να βλέπουν παρά «µπαχαλάκηδες» όταν µιλάνε για επεισόδια στα γήπεδα, γιατί εάν µιλήσουν για θύρες και συνδέσµους πρέπει να µιλήσουν και για τους προέδρους.

Και βέβαια επ’ ουδενί δεν θέλουν να µιλάνε για ευθύνες της αστυνοµίας, επειδή αυτή είναι η αστυνοµία που χρειάζονται, αυτή που αντιµετωπίζει βίαια διαδηλωτές και επεµβαίνει βίαια σε εξώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter