Αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Ελλάδα: Η Αθήνα πνίγεται, «χάθηκε» η θάλασσα στην Κρήτη

Αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Ελλάδα: Η Αθήνα πνίγεται, «χάθηκε» η θάλασσα στην Κρήτη

Ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης σκέπασε τη χώρα από τον Έβρο έως την Κρήτη, το οποίο σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μάλιστα στην Κρήτη «χάθηκε» η θάλασσα στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το φαινόμενο θα υποχωρήσει μόνο για λίγες μέρες, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση ένα νέο σύννεφο σκόνης θα έρθει στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, το κίτρινο σύννεφο που σκέπασε τη χώρα από τον Έβρο έως την Κρήτη απομακρύνεται σταδιακά από την Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες, ωστόσο μια νέα μεταφορά αφρικανικής σκόνης προβλέπεται για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο θα είναι ασθενέστερο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με καταγραφές του σταθμού ποιότητας αέρα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης καταγράφηκαν στο Ρέθυμνο, κυρίως της μεσημβρινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σωματιδίων PM10 ξεπέρασαν τα 180 μg/m³ στις 12:30 και έκτοτε σταδιακά υποχωρούν, όπως αναμενόταν άλλωστε και με βάση τα προγνωστικά στοιχεία του μοντέλου μεταφοράς σκόνης DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Αθήνα

 

Στιγμιότυπο από την Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Σκόνη που μεταφέρθηκε, λόγω μετεωρολογικών συνθηκών από την βόρεια Αφρική σκέπασε την ατμόσφαιρα πάνω από την Αττική.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

 

Κρήτη

Στο Ηράκλειο «χάθηκε» ο ορίζοντας και ο ήλιος και το κλίμα θυμίζει περισσότερο τροπικό παρά μεσογειακό, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», που εξασφάλισε το neakriti.gr.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση δυσπιστίας: Αλλάζει η σειρά ομιλιών των πολιτικών αρχηγών με ευθύνη Ζωής Κωνσταντοπούλου – Δύο φορές διεκόπη η συνεδρίαση

Αχτσιόγλου: Πήγε στη Βουλή για να κάνει «πρόταση μομφής» στον… Κασσελάκη! (Video)

Ύβρις Σκέρτσου στους συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη: «Θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα»

Ζαχαρίας Στουρνάρας: Γαλάζιος συνδικαλιστής, διευθυντής του ΟΣΕ, ενίοτε και κομπάρσος (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter